Recept na ricottové knedlíčky – Ndunderi

5. červen 2015

Tyhle báječně chutnající knedlíčky, nebo také noky, jsem poprvé ochutnala v Itálii. Natolik mě zachutnali, že jsem si říkala, že musím získat recept. Recept jsem sehnala a ráda se s vámi o něj podělím.

Recept na ricottové knedlíčky – NdunderiRecept na ricottové knedlíčky – Ndunderi

Na přípravu ricottových knedlíčků budeme potřebovat

  • 200 g hladké mouky + na podsypání
  • 250 g ricotty
  • 3 vaječné žloutky
  • 20 g čerstvě nastrouhaného parmazánu
  • Špetka čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
  • 1 rovná čajová lžička soli
  • Čerstvě namletý černý pepř (asi 5x otočení mlýnkem)

Postup přípravy ricottových knedlíčků

Všechny uvedené suroviny dáme do mísy a vypracujeme krásně vláčné a měkké těsto.

Do většího hrnce si dáme vařit vodu.

Hotové těsto na knedlíčky si přendáme na pomoučený vál.

Z těsta postupně děláme váleček o průměru 1,5 cm, který překrájíme na 2 cm dlouhé kousky.

Kdo chce, může použít vidličku na vytvoření rýh.

V Itálii na rýhy používají škrabku na sýr, já hnětač na těsto.

Když vyrobíme celou armádu knedlíčků, vložíme je do vroucí vody.

Když vyplavou na hladinu, snížíme teplotu ohřevu a necháme ještě 2 minuty povařit.

Vyndáme je děravou naběračkou, necháme okapat a přendáme do mísy.

Zakápneme je olivovým olejem nebo přidáme plátek másla a promícháme.

Ricottové knedlíčky jsou velmi chutné k zeleninovým omáčkám, k ragú z hub i masa.

 

Ricottové knedlíčky Ndunderi
Ricottové knedlíčky Ndunderi
Ricottové knedlíčky Ndunderi
Ricottové knedlíčky Ndunderi
Zeleninové ragú s kuřecím masem a ricottovými knedlíčky
Zeleninové ragú s kuřecím masem a ricottovými knedlíčky


Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli!

Autor Marcela Hackerová

Autor: Marcela Hackerová

Jsem vášnivá kuchařka a ráda jezdím do Žďáru.... Najdete mě také na Facebooku


Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 44x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

K tomuto příspěvku se zatím nikdo nevyjádřil! Budete první?

Čtěte také...

Recept na houbové knedlíčky do polévky

Recept na houbové knedlíčky do polévky

Houby jsou příjemným zpestřením jídelníčku. Myslím samozřejmě na houby jedlé. Sbírejte a konzumujte jen ty houby, které dobře znáte. Pak je to báječná zábava a velké pochutnání na talíři.

Knedlíčky z pivního sýra

Knedlíčky z pivního sýra

Knedlíčky z pivního sýra jsou chuťově velmi výrazné. S vývarem utvoří jedinečnou polévku. Lze je podávat samotné, jako předkrm s nějakým, vámi oblíbením dresinkem. Zkuste si je představit jako lehkou večeři se zeleninovým salátem a sklenkou bílého vína. Rozhodně vás nezklamou.


Masovo-játrové knedlíčky do polévky

Masovo-játrové knedlíčky do polévky

Polévku s játrovými knedlíčky mám od malička ráda. Když byla knedlíčková polévka, oběd proběhl v klidu. Knedlíčky maminka dělala z kuřecích i z králičích jater a vždy k nim přidávala vařené maso z vývaru. Maminčiny knedlíčky byly náramná dobrota.

Knedlíčky do polévky z droždí a smažených vajíček

Knedlíčky do polévky z droždí a smažených vajíček

Knedlíčky z droždí a smažených vajíček vás překvapí svojí delikátní chutí. Jsou velmi jemné. Při prvním ochutnání vám na jazyku zůstane vůně smažené cibulky, smažených vajíček a o spojení v jeden dokonalý chuťový zážitek se postará přidané koření.