Recept na salát Caprese

13. červen 2015

Salát Caprese je připomenutí Itálie, léta a dovolené. Je chutný, lehký, vegetariánský a bezlepkový. V horkých letních dnech ideální večeře.

Recept na salát CapreseRecept na salát Caprese

Na salát Caprese pro 2 osoby budeme potřebovat

  • 2 ks mozzarely
  • 6 ks středně velkých a vyzrálých rajčat
  • 16 ks čerstvých oliv s peckou
  • Čerstvá bazalka
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • Čerstvě mletý pepř
  • 4-5 kapek balzamikového octa

Postup přípravy salátu Caprese

Rajčata omyjeme a na špičce je lehce nakrojíme do kříže.

Ponoříme je na 10-15 vteřin do vařící vody a pak je přendáme do studené vody. Tímto postupem se nám budou lehce loupat.

Oloupaná rajčata překrájíme na čtvrtiny a odstraníme semínka.

Mozzarelu překrájíme na plátky a pak už jen na talíři prokládáme červenou a bílou.

Přidáme čerstvou bazalku, černé olivy a vše pokapeme olivovým olejem, ve kterém jsme rozmíchali pár kapek balzamikového octa.

Na úplný závěr ještě 2x – 3x otočíme mlýnkem s černým pepřem.

Salát Caprese mám ráda s opečeným bílým pečivem.

 

Salát Caprese
Salát Caprese
Salát Caprese - detail
Salát Caprese - detail
Salát Caprese - detail
Salát Caprese - detail


Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli!

Autor Marcela Hackerová

Autor: Marcela Hackerová

Jsem vášnivá kuchařka a ráda jezdím do Žďáru.... Najdete mě také na Facebooku


Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 46x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

K tomuto příspěvku se zatím nikdo nevyjádřil! Budete první?

Čtěte také...

Recept na mistrovský slanečkový salát

Recept na mistrovský slanečkový salát

Až budete s přáteli sledovat Ligu mistrů UEFA či jiná vrcholová sportovní klání, připravte pro všechny slanečkový salát. S čerstvým chlebem s křupavou kůrkou a dobrým vychlazeným pivem chutná mistrovsky. Stejně vhod přijde jako doplněk při grilování s přáteli.

Recept na výborný pikantní čočkový salát s Moravankou

Recept na výborný pikantní čočkový salát s Moravankou

Čočka v mojí kuchyni je velmi vítanou surovinou. Kromě čočkové polévky, nebo čočky na kyselo mám ráda i čočkový salát. Jeho příprava je rychlá a snadná. Salát je výborný. Jako příloha, např. k rybám, je dokonalý. Nelze opomenout fakt, že čočka je pro náš organizmus velice prospěšná.


Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát, připravený podle tradiční receptury, je chutný a na přípravu rychlý. Je podáván jako příloha nebo jako samostatný pokrm. Až pojedete do Vídně, nezapomeňte ho tam ochutnat a pokud do Vídně nepojedete, připravte si salát podle mého receptu.

Zelný salát Coleslaw

Zelný salát Coleslaw

Když vtrhne do mé kuchyně podzim, připravuji zelný salát Coleslaw. Příprava je snadná a rychlá. Suroviny jsou finančně dostupné. Salát Coleslaw podávám jako hlavní a lehké jídlo. Skvěle doplňuje i chuť pečeného nebo grilovaného masa. Pečené kuřátko se salátem Coleslaw je lahůdka.