Letní bramborový salát

17. červenec 2015

Brambory mám ve všech úpravách velmi ráda. Byla to také potravina, kterou jsem jedla od dětství s velkou chutí. Letní bramborový salát je rychlý a velmi chutný. Když vám doma zbude upečené nebo uvařené maso, než se uvaří brambory, je salát připravený.

Letní bramborový salátLetní bramborový salát

Na přípravu letního bramborového salátu budeme potřebovat

  • 1 kg oškrábaných brambor
  • 1 velká oloupaná mrkev, překrojená na 3 kusy
  • 2 kuřecí stehenní řízky nakrájené na menší kousky (pokud nám nezbylo doma maso)
  • 6 polévkových lžic olivového oleje
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 1 čajová lžička soli
  • ½ čajové lžičky mletého černého pepře
  • 4 ks keříkových rajčat
  • 1 jarní cibulka
  • 4 sušená rajčata naložená v oleji
  • Hrst nasekané plocholisté petrželky
  • Sůl do vody na brambory a na kuřecí kousky

Postup přípravy letního bramborového salátu

Dáme vařit brambory společně s mrkví.

Nemáme-li doma zbytek vařeného nebo pečeného masa, nakrájíme si dva stehenní kuřecí řízky na menší kousky.

Osolíme je a na 2 lžících olivového oleje je na pánvi krátce osmažíme. Trvá to asi 10 minut.

Nakrájíme si čerstvá i sušená rajčata, cibulku i petrželku na menší kousky.

 

Nakrájená zelenina a vinegretNakrájená zelenina a vinegret
Zdroj:  Marcela Hackerová

 

Brambory s mrkví se nám uvařily. Scedíme je a necháme téměř vychladnout.

Brambory nakrájíme na libovolné kousky a mrkev na jemná půlkolečka.

Připravíme si větší mísu a všechny suroviny: brambory, mrkev, maso i zeleninu v ní promícháme. Hezky ode dna. Dobře to jde dvěma lžícemi.

Nyní si připravíme dresink, podle receptu v kuchařské abecedě pod písmenem D. Smícháme 4 lžíce olivového oleje s jednou lžící citronové šťávy, trochou soli a mletého černého pepře.

Dresink promícháme s připraveným salátem a můžeme podávat.

Když vám salát zbude, můžete ho podávat i druhý den. Vždy ho lehce ohřeju, aby byl vlažný.

Jako přílohu můžete zejména  pro větší strávníky podávat velice chutný domácí chléb s cuketou, který si snadno a hlavně bez obav připravíte.

 

Nakrájená zelenina a vinegret
Nakrájená zelenina a vinegret
Kuřecí maso nakrájené na kousky
Kuřecí maso nakrájené na kousky
Uvařené brambory a mrkev
Uvařené brambory a mrkev

Maso a brambory
Maso a brambory
Letní bramborový salát
Letní bramborový salát
Letní bramborový salát
Letní bramborový salát


Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli!

Autor Marcela Hackerová

Autor: Marcela Hackerová

Jsem vášnivá kuchařka a ráda jezdím do Žďáru.... Najdete mě také na Facebooku


Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 4.92 hvězdiček / Hodnoceno: 52x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

K tomuto příspěvku se zatím nikdo nevyjádřil! Budete první?

Čtěte také...

Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát, připravený podle tradiční receptury, je chutný a na přípravu rychlý. Je podáván jako příloha nebo jako samostatný pokrm. Až pojedete do Vídně, nezapomeňte ho tam ochutnat a pokud do Vídně nepojedete, připravte si salát podle mého receptu.

Bramborový salát s řapíkatým celerem

Bramborový salát s řapíkatým celerem

Bramborový salát s řapíkatým celerem bych mohla propagovat v rámci akce „hubneme do plavek“. Na přípravu bramborového salátu potřebujete opravdu pár surovin, je rychle připravený a fantasticky chutná. Mé chuťové pohárky uchvátil hned na první ochutnání.


Sváteční, nejen vánoční, bramborový salát

Sváteční, nejen vánoční, bramborový salát

Bramborový salát je rozhodně dvojče smažených řízků a pečeného masa. Bramborový salát nesmí nikdy chybět na našich rodinných oslavách. Vánoční bramborový salát je tradice, přes kterou ani vlak nejede. Bramborový salát nám všem velmi chutná.

Bramborový salát s fazolovými lusky a petrželovým pestem

Bramborový salát s fazolovými lusky a petrželovým pestem

Bramborový salát s fazolovými lusky a petrželovým pestem je ideální letní jídlo, je za pár minut hotové, skvěle chutná a dá se použít i jako příloha k masu.