Pstruh pečený s cuketou a petrželkou v jednom pekáčku v dietní variantě

24. květen 2017

Pokud se rozhodnete pro dietního pečeného pstruha s cuketou a petrželkou, čeká vás jednoduchá příprava, výtečná chuť rybího masa. Při dietě č. 4 je to opravdu chuťový zážitek.

Pstruh pečený s cuketou a petrželkou v jednom pekáčku v dietní variantěPstruh pečený s cuketou a petrželkou v jednom pekáčku v dietní variantě

Upravovat dietního pstruha tímto způsobem jsem si oblíbila v období po operaci žlučníku. Ušetříte čas nejen díky menšímu množství špinavého nádobí, ale hlavně pečení pstruha s cuketou a petrželkou nevyžaduje vaši neustálou pozornost.

Na přípravu dietního pečeného pstruha budeme potřebovat

  • Pstruhy v množství podle libosti
  • Cuketu (mladou-maximálně do 20 cm, neoloupanou)
  • Sůl
  • Petrželovou nať
  • ½ dl vody
  • Alobal
  • Pekáček

Postup úpravy dietního pečeného pstruha s cuketou

Pstruhy propláchneme. Dáme si záležet na důkladném vyčištění zbytků krve po celé délce páteře a u přechodu hlavy k tělu. Rybí krev je hořká a je nutné se ji zbavit.

Papírovou utěrkou omyté pstruhy osušíme. Z každé strany do pstruha uděláme několik zářezů.

Pstruhy posolíme. Zářezy neděláme pro parádu, ale proto, aby se sůl dostala do rybího masa.

Rybí kůže do masa totiž sůl nepropustí.

Troubu zapneme na 200 °C a necháme ji zahřívat.

Cuketu nakrájíme na kolečka silná 5 – 10 mm a nasolíme. Do nasoleného bříška rybky vložíme pár větviček petržele.

Z alobalu uděláme nádobku - misku nebo lodičku – vložíme připraveného pstruha, přilijeme půl deci vody, obložíme kolečky cukety a několika větvičkami petržele.

Nádobku se pstruhem přeneseme do pekáčku nebo ho položíme na plech. Alobal uzavřeme a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 35 minut.

RADA:

Na sejmutí alobalu si vezměte rukavice. Opařila by Vás vytvořená pára.

Podáváme bez kůže, s cuketou, bramborovou kaší nebo bramborami. Jako úplnou rozmařilost, můžete přidat osolený nízkotučný jogurt nebo nízkotučný čerstvý sýr cottage. Vše můžeme zasypat čerstvou nasekanou petrželkou.

Věřte mi, při dietě je to neskutečně dobré jídlo.

Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli!

Autor Marcela Hackerová

Autor: Marcela Hackerová

Jsem vášnivá kuchařka a ráda jezdím do Žďáru.... Najdete mě také na Facebooku


Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 7x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

K tomuto příspěvku se zatím nikdo nevyjádřil! Budete první?

Čtěte také...

Pstruh pečený s cuketou, rajčaty a bylinkami v jednom pekáčku

Pstruh pečený s cuketou, rajčaty a bylinkami v jednom pekáčku

Pokud se rozhodnete pro pečeného pstruha se zeleninou a bylinkami, čeká Vás jednoduchá příprava, výtečná chuť zeleniny a jemného masa.

Pečený čaj

Pečený čaj

Pečený čaj zahřeje promrzlé ruce a potěší i smutnou duši. Provoní celý byt nebo kancelář a navodí přátelskou atmosféru. Připravte si se mnou pečený čaj, který je bez konzervantů a skvěle chutná.


Pečený kapr se zámeckými šťouchanými bramborami

Pečený kapr se zámeckými šťouchanými bramborami

Vánoční či sváteční podoba kapra se nemusí omezovat jen na tradiční podobu – smaženého v trojobalu. Zkuste o letošních vánocích změnu. Příprava pečeného kapra se zámeckými šťouchanými bramborami je mnohem jednodušší a svým způsobem i chutnější.

Telecí (kuřecí) plátky s liškami a cuketou

Telecí (kuřecí) plátky s liškami a cuketou

Na přípravu je tento pokrm opravdu rychlý. Večeře nebo oběd budou na stole během půl hodiny. Na sklonku léta je to ideální jídlo.