Vařená sekaná z krůtího masa s vejci

13. červenec 2018

Ještě si pamatujete na legendární konzervu „krůtí maso s vejci“? Také vám chutnala? Pokud ano, tak si směle připravte podle mého receptu vařenou sekanou z krůtího masa s vejci. Chutná totiž úplně stejně, možná je ještě chutnější a hlavně je „bez konzervantů“. Je to ideální pokrm na léto. Jen přidejte salát nebo si ji připravte jako svačinu, až půjdete o prázdninách na houby.

Vařená sekaná z krůtího masa s vejciVařená sekaná z krůtího masa s vejci

Na přípravu 10 plátků sekané z krůtího masa budeme potřebovat

  • 500-600 g krůtích prsou
  • 3 celá syrová vejce
  • 100 g nastrouhaného sýra s vyšším obsahem tuku (měla jsem červený čedar)
  • 50 g strouhanky
  • 1 čajovou lžičku soli (vrchem)
  • 1 čajovou lžičku grilovacího koření
  • 1 arch papíru na pečení
  • 2 kusy alobalu o velikosti papíru na pečení

Postup přípravy vařené sekané z krůtího masa s vejci

Krůtí maso nakrájíme na menší kusy a vložíme je do sekáčku. Maso nasekáme najemno. Ale můžeme použít i mlýnek a maso namlít.

Nasekané či namleté maso přendáme do mísy, přidáme k němu všechna rozklepnutá vajíčka, nastrouhaný sýr, strouhanku, sůl i grilovací koření.

Maso, sýr, vejce a kořeníMaso, sýr, vejce a koření
Zdroj: Marcela Hackerová

Rukou směs dokonale promícháme a ochutnáme, zda je dost slaná. Pokud není, přidáme opatrně ještě sůl.

Ze směsi na sekanou vytvoříme šišku. Měla by mít přibližný průměr 9-10 cm a měla by být dlouhá 16–18 cm.

Rozprostřeme si papír na pečení. Připravenou sekanou do něj zabalíme a konce zatočíme jako karamelu.

Nyní sekanou, zabalenou v papíru na pečení, důkladně zabalíme do prvního archu alobalu. Konce dobře utěsníme. A po prvním alobalu sekanou zabalíme ještě do druhého archu a konce rovněž pečlivě stočíme. Sekanou totiž budeme vařit ve vodě a nechceme, aby se k ní dostala voda.

Postup zabalení a vaření sekanéPostup zabalení a vaření sekané
Zdroj: Marcela Hackerová

Do prostorného, hrnce nebo kastrolu nalijeme dostatek vody a necháme ji přijít k varu.

Dokonale utěsněnou šišku sekané vložíme do vroucí vody tak, aby byla celá pod vodou. Hrnec pokryjeme poklicí.

Od bodu varu sekanou vaříme 45 minut. Pak zdroj tepla vypneme a sekanou vyjmeme na tác. Zabalenou ji necháme téměř vychladnout. Minimálně 2 hodiny.

Po 2 hodinách sekanou rozbalíme, nakrájíme ji na plátky a můžeme podávat.

Výborná je se zeleninovým salátem a nějakým dipem či dresingem, který máte rádi.

 

Suroviny na krůtí sekanou s vejci
Suroviny na krůtí sekanou s vejci
Nasekané krůtí maso
Nasekané krůtí maso
Maso, sýr, vejce a koření
Maso, sýr, vejce a koření

Postup zabalení a vaření sekané
Postup zabalení a vaření sekané
Uvařená a rozbalená sekaná
Uvařená a rozbalená sekaná
Vařená sekaná na řezu
Vařená sekaná na řezu

Krůtí sekaná se zeleninovým salátem
Krůtí sekaná se zeleninovým salátem
Krůtí sekaná se zeleninovým salátem.
Krůtí sekaná se zeleninovým salátem.
Krůtí sekaná se zeleninovým salátem - detail
Krůtí sekaná se zeleninovým salátem - detail


Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli!

Autor Marcela Hackerová

Autor: Marcela Hackerová

Jsem vášnivá kuchařka a ráda jezdím do Žďáru.... Najdete mě také na Facebooku


Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 10x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

K tomuto příspěvku se zatím nikdo nevyjádřil! Budete první?

Čtěte také...

Plněná sekaná – nejen velikonoční

Plněná sekaná – nejen velikonoční

Upéct si plněnou sekanou je radost. Práce není složitá, řekla bych, že je hravá. A výsledný chuťový i vizuální dojem vás dostane. Na velikonoce je jako dělaná. Jsou v ní vajíčka, a když použijete ta domácí, pak bude sekaná na talíři svítit jako jarní sluníčko.

Karbanátky z kuřecího masa s barevnou zeleninou

Karbanátky z kuřecího masa s barevnou zeleninou

Karbanátky z kuřecího masa jsou výborné, rozhodně budou chutnat vašim dětem i manželovi. Příprava vám nezabere mnoho času. Jsou finančně výhodné. Ze čtyř kuřecích stehen uděláte 12 karbanátků o průměru 8 cm.


Boršč: polévka z masa a červené řepy

Boršč: polévka z masa a červené řepy

Boršč je polévka z masa a červené řepy, která neodmyslitelně patří k ruské, ukrajinské i polské klasické kuchyni a svojí chutí plně uspokojí vaše mlsné jazýčky a barevností i vaše oči.

Beta-eliminace – proces, na který musíte dát pozor při vaření brambor v kyselém prostředí

Beta-eliminace – proces, na který musíte dát pozor při vaření brambor v kyselém prostředí

Určitě každý z nás už vařil brambory v polévce s kysaným zelím, nebo zapékal brambory s masem a kysaným zelím. Také jste se divili, že jsou brambory stále nedovařené? Mám pro vás odpověď přímo od odborníků.