A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z

Vaření fazolí - jak správně uvařit fazole, aby nenadýmaly

16. srpen 2015

Jak uvařit fazole aby byly dobře stravitelné? Nebojte se toho. Mám vyzkoušený postup vaření fazolí, po kterém nebudete mít nepříjemný pocit nadýmání.

Vaření fazolí - jak správně uvařit fazole, aby nenadýmalyVaření fazolí - jak správně uvařit fazole, aby nenadýmaly

Nepřehlížejte fazolová semena ani fazolové lusky – obojí je velmi zdravé.

Semena dodávají tělu velké množství cenných látek, zejména bílkovin - proteinů, zdravých tuků a stopových prvků. Navíc obsahují vitamíny skupiny B.

Semena fazolí obsahují vysoký obsah železa. Protože železo se do našeho těla dostane pouze za pomoci vitaminu C, je dobré do pokrmů přidat vždy i několik kapek citronové šťávy.

RADA, jak uvařit fazole, aby nenadýmaly

S přípravou fazolí před jejich samotným vařením si dejte práci a věnujte tomu čas.

Když budete vařit semena fazolí, buď samostatně, nebo jako součást polévek či jiných pokrmů, namočte je den předem do vody.

Misku s fazolemi nejprve zalijte horkou vodou a nechte je odstát maximálně 1 hodinu. Fazole lehce nabydou, promíchejte je a pak vodu slijte.

Tento proces opakuji ještě 1x až 2x. Podle času.

Druhý den ráno vodu opět slijte a tentokrát ji zalijte vodou studenou. Výměnu studené vody proveďte minimálně 3x. Zase v intervalech podle toho, kolik máte času.

Poslední vodu slijte a připravené fazole dejte vařit do pokrmu. Budete-li vařit fazole samostatně, nikdy vodu nesolte a už vůbec nikdy nepřidávejte do vody cokoli kyselého. Fazole by byly tvrdé i za dvě hodiny. Viz proces beta-eliminace.

Věřte – nevěřte, ale takto připravené „vykoupané“ fazole nenadýmají.

Podle provedených průzkumů zkonzumujeme ročně na osobu asi 2 kg fazolových semen. Abychom využili veškerý potenciál obsažený ve fazolových semenech, měli bychom spotřebu alespoň zdvojnásobit.

Fazolová semena totiž preventivně chrání před nemocemi jater a močového měchýře, jsou ideální potravinou pro nemocné revmatismem, posilují srdce a krevních oběh, snižují krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi.

Chcete-li mít silný energetický potenciál, jezte fazole.

Díky vláknině jsou velkým benefitem pro správnou funkci trávicího systému.

Čím jsou fazolová semena tmavší, tím je jejich chuť výraznější a jsou stravitelnější.

Prodej čerstvých lusků v Rijece
Prodej čerstvých lusků v Rijece
Fazolová semena na tržišti v Rijece
Fazolová semena na tržišti v Rijece
Fazolí je skutečně nadúroda
Fazolí je skutečně nadúroda

Fazolová semena
Fazolová semena
Suché fazolové lusky
Suché fazolové lusky
Různé druhy fazolů
Různé druhy fazolů


Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli!

Autor Jan Hacker

Autor: Jan Hacker


Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 4.91 hvězdiček / Hodnoceno: 35x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

K tomuto příspěvku se zatím nikdo nevyjádřil! Budete první?

Čtěte také...

Beta-eliminace – proces, na který musíte dát pozor při vaření brambor v kyselém prostředí

Beta-eliminace – proces, na který musíte dát pozor při vaření brambor v kyselém prostředí

Určitě každý z nás už vařil brambory v polévce s kysaným zelím, nebo zapékal brambory s masem a kysaným zelím. Také jste se divili, že jsou brambory stále nedovařené? Mám pro vás odpověď přímo od odborníků.

Jak mi koprová omáčka zachránila život

Jak mi koprová omáčka zachránila život

Když vám ve žlučníku narostou kameny, zcela zásadně vám to změní stravovací návyky. Nastoupí drastická dieta. „Improvizovaná“ koprová omáčka se dát připravit i při dodržení všech dietních postupů. A věřte, že chutná velmi dobře.


Svíčková na smetaně, jak ji připravovala maminka

Svíčková na smetaně, jak ji připravovala maminka

Když maminka připravovala svíčkovou na smetaně, všichni jsme se těšili na oběd. Svíčková na smetaně je sice kalorická bomba, ale patří do kategorie neodolatelných pokrmů.

Domácí mátový sirup, jak ho připravovala moje maminka

Domácí mátový sirup, jak ho připravovala moje maminka

Když jsem byla malá, maminka na moje obtížné zažívání měla jen jednu medicínu a to mátový sirup nebo mátový čaj. Léty jsem se s mátou natolik sžila, že si mátový čaj vařím dodnes.