Pomazánka z vepřového masa v konzervě

Pomazánka z vepřového masa v konzervě
17.4.2021  |  Stáhnout jako PDF

Vepřovou konzervu jsem měla v ledničce tak dlouho, až téměř prošla expirací. Napadlo mě, proč z ní neudělat pomazánku. Z pomazánky byla výborná večeře, a ještě druhý den snídaně. Vyzkoušejte moji pomazánku z vepřového masa v konzervě a určitě si pochutnáte.

Na přípravu 400 g pomazánky z vepřového masa v konzervě budeme potřebovat

Do sekáčku (Food chopper) vložíme

  • Konzervu vepřového masa ve skle „Sedlácké maso“ 300 g
  • 1 čajovou lžičku (vrchem) francouzské hořčice Amora
  • 2 čajové lžičky (vrchem) kysané smetany
  • 2 špetky soli
  • Na špičku nože kajenského pepře (nebo množství dle vlastní volby)

Ostatní suroviny

  • 2 ks sušených rajčat naložených v oleji a nakrájených na malé kousky
  • Nasekanou kytičku petržele
  • 2 polévkové lžíce nastrouhaného čerstvého křenu (nebo 1 menší nadrobno nakrájená střední cibule)
  • 1 vařené vajíčko natvrdo, nastrouhané na slzičkovém struhadle

Postup přípravy pomazánky z vepřového masa v konzervě

Suroviny v sekáčku (Food chopper) několika pulzy necháme spojit na hladkou hmotu.

Do mísy, ve které budeme pomazánku připravovat, vložíme nakrájená sušená rajčata naložená v oleji, přidáme nasekanou petrželku, 2 polévkové lžíce nastrouhaného čerstvého křenu (nebo 1 nadrobno nakrájená střední cibule) a jedno natvrdo uvařené vajíčko nastrouhané na slzičkovém struhadle.

Suroviny v míse promícháme, přidáme obsah sekáčku a vše dobře mícháním spojíme. Pomazánku necháme odstát přibližně 15 minut, aby se chutě i vůně propojily.

Pak ochutnáme a pomazánku můžeme doladit přidáním soli, kajenského pepře či nastrouhaného křenu.

Pomazánka je výborná namazaná na chlebu či bílém pečivu, výborně chutná i na toastech či topinkách.

  • Nový komentář