Knedlíčky z pivního sýra

31. březen 2016

Knedlíčky z pivního sýra jsou chuťově velmi výrazné. S vývarem utvoří jedinečnou polévku. Lze je podávat samotné, jako předkrm s nějakým, vámi oblíbením dresinkem. Zkuste si je představit jako lehkou večeři se zeleninovým salátem a sklenkou bílého vína. Rozhodně vás nezklamou.

Knedlíčky z pivního sýraKnedlíčky z pivního sýra

Já jsem tentokrát spojila knedlíčky z pivního sýra se silným vývarem a podávala ji o velikonočním pondělí k obědu.

Na přípravu 16 ks knedlíčků z pivního sýra budeme potřebovat

Na polévku

  • 1 litr silného vývaru
  • 1 menší mrkev
  • Plátek celeru asi 0,5 cm silný
  • Pažitka na dozdobení polévky

Na knedlíčky

  • 200 g pivního sýra
  • 2 rohlíky
  • 1 polévkovou lžíci mléka
  • 1 menší vejce
  • 10 g hladké mouky (1 polévková lžíce)
  • 1 dl řepkového oleje
  • Lžička nasekané petrželky
  • Sůl
  • Pepř
  • Trochu pálivé papriky (nemusí být)
  • Pánev na smažení

Postup přípravy knedlíčků z pivního sýra

Aby se nám pivní sýr dobře krájel, musí být vychlazený. Doporučuji ho vložit na hodinu do mrazáku.

Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme je do vývaru a necháme povařit 15 minut.

Rohlíky nakrájíme na opravdu malé kostičky. Pokapeme je mlékem, přidáme trochu soli a pepře a jedno rozklepnuté vajíčko. Vše promícháme.

Sýr vyndáme z mrazáku a nakrájíme na malé kostičky a přidáme do misky s rohlíky. Přisypeme nasekanou petrželku a mouku. Rukou vše jemně spojíme v těsto.

Navlhčenýma rukama vytvoříme přibližně 16 knedlíčků o průměru 3-4 cm.

Na pánvi rozpálíme olej a knedlíčky v něm opečeme do zlatova ze všech stran.

Při smažení sýr z knedlíčků nevytéká a na povrchu vytvoří křupavou krustu.

Vývar s kořenovou zeleninou nalijeme do talířů, přidáme křupavé knedlíčky z pivního těsta a vše posypeme nasekanou pažitkou.

Kdo chce, může ještě přidat trochu čerstvě umletého pepře.

Kdo nechce polévku, může jednotlivé knedlíčky napíchnout na slámku, společně s olivou nebo cherry rajčetem. Přidejte i pár listů zeleného salátu a podávejte jako předkrm nebo malé občerstvení k vínu.

Chutím a fantazii se zde meze nekladou.

Až knedlíčky vyzkoušíte, napište mi, jak vám chutnaly.

Obal z pivního sýra
Obal z pivního sýra
Suroviny na knedlíčky
Suroviny na knedlíčky
Sýrové knedlíčky před smažením
Sýrové knedlíčky před smažením

Smažení knedlíčků
Smažení knedlíčků
Do zlatova usmažené knedlíčky z pivního sýra
Do zlatova usmažené knedlíčky z pivního sýra
Vývar podávaný společně s knedlíčky z pivního sýra
Vývar podávaný společně s knedlíčky z pivního sýra


Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli!

Autor Marcela Hackerová

Autor: Marcela Hackerová

Jsem vášnivá kuchařka a ráda jezdím do Žďáru.... Najdete mě také na Facebooku


Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 4.96 hvězdiček / Hodnoceno: 46x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

K tomuto příspěvku se zatím nikdo nevyjádřil! Budete první?

Čtěte také...

Recept na houbové knedlíčky do polévky

Recept na houbové knedlíčky do polévky

Houby jsou příjemným zpestřením jídelníčku. Myslím samozřejmě na houby jedlé. Sbírejte a konzumujte jen ty houby, které dobře znáte. Pak je to báječná zábava a velké pochutnání na talíři.

Košíčky s cuketou a kostičkami sýra

Košíčky s cuketou a kostičkami sýra

Košíčky s cuketou a sýrem jsou jednoduché, překvapivě rychlé na přípravu, finančně dostupné a chuťově neodolatelné.


Masovo-játrové knedlíčky do polévky

Masovo-játrové knedlíčky do polévky

Polévku s játrovými knedlíčky mám od malička ráda. Když byla knedlíčková polévka, oběd proběhl v klidu. Knedlíčky maminka dělala z kuřecích i z králičích jater a vždy k nim přidávala vařené maso z vývaru. Maminčiny knedlíčky byly náramná dobrota.

Karbanátky z brambor a balkánského sýra

Karbanátky z brambor a balkánského sýra

Karbanátky z brambor a balkánského sýra, vlastně vegetariánské karbanátky, si oblíbí i zapřisáhlí milovníci masa. Příprava je tak jednoduchá, že by ji zvládly i děti. Chuť delikátní. Z několika surovin a bylinek vykouzlíte skvělý pokrm.