Knedlíčky z pivního sýra

31. březen 2016

Knedlíčky z pivního sýra jsou chuťově velmi výrazné. S vývarem utvoří jedinečnou polévku. Lze je podávat samotné, jako předkrm s nějakým, vámi oblíbením dresinkem. Zkuste si je představit jako lehkou večeři se zeleninovým salátem a sklenkou bílého vína. Rozhodně vás nezklamou.

Knedlíčky z pivního sýraKnedlíčky z pivního sýra

Já jsem tentokrát spojila knedlíčky z pivního sýra se silným vývarem a podávala ji o velikonočním pondělí k obědu.

Na přípravu 16 ks knedlíčků z pivního sýra budeme potřebovat

Na polévku

  • 1 litr silného vývaru
  • 1 menší mrkev
  • Plátek celeru asi 0,5 cm silný
  • Pažitka na dozdobení polévky

Na knedlíčky

  • 200 g pivního sýra
  • 2 rohlíky
  • 1 polévkovou lžíci mléka
  • 1 menší vejce
  • 10 g hladké mouky (1 polévková lžíce)
  • 1 dl řepkového oleje
  • Lžička nasekané petrželky
  • Sůl
  • Pepř
  • Trochu pálivé papriky (nemusí být)
  • Pánev na smažení

Postup přípravy knedlíčků z pivního sýra

Aby se nám pivní sýr dobře krájel, musí být vychlazený. Doporučuji ho vložit na hodinu do mrazáku.

Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme je do vývaru a necháme povařit 15 minut.

Rohlíky nakrájíme na opravdu malé kostičky. Pokapeme je mlékem, přidáme trochu soli a pepře a jedno rozklepnuté vajíčko. Vše promícháme.

Sýr vyndáme z mrazáku a nakrájíme na malé kostičky a přidáme do misky s rohlíky. Přisypeme nasekanou petrželku a mouku. Rukou vše jemně spojíme v těsto.

Navlhčenýma rukama vytvoříme přibližně 16 knedlíčků o průměru 3-4 cm.

Na pánvi rozpálíme olej a knedlíčky v něm opečeme do zlatova ze všech stran.

Při smažení sýr z knedlíčků nevytéká a na povrchu vytvoří křupavou krustu.

Vývar s kořenovou zeleninou nalijeme do talířů, přidáme křupavé knedlíčky z pivního těsta a vše posypeme nasekanou pažitkou.

Kdo chce, může ještě přidat trochu čerstvě umletého pepře.

Kdo nechce polévku, může jednotlivé knedlíčky napíchnout na slámku, společně s olivou nebo cherry rajčetem. Přidejte i pár listů zeleného salátu a podávejte jako předkrm nebo malé občerstvení k vínu.

Chutím a fantazii se zde meze nekladou.

Až knedlíčky vyzkoušíte, napište mi, jak vám chutnaly.

Obal z pivního sýra
Obal z pivního sýra
Suroviny na knedlíčky
Suroviny na knedlíčky
Sýrové knedlíčky před smažením
Sýrové knedlíčky před smažením

Smažení knedlíčků
Smažení knedlíčků
Do zlatova usmažené knedlíčky z pivního sýra
Do zlatova usmažené knedlíčky z pivního sýra
Vývar podávaný společně s knedlíčky z pivního sýra
Vývar podávaný společně s knedlíčky z pivního sýra


Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli!

Autor Marcela Hackerová

Autor: Marcela Hackerová

Jsem vášnivá kuchařka a ráda jezdím do Žďáru.... Najdete mě také na Facebooku


Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 4.95 hvězdiček / Hodnoceno: 44x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

K tomuto příspěvku se zatím nikdo nevyjádřil! Budete první?

Čtěte také...

Košíčky s cuketou a kostičkami sýra

Košíčky s cuketou a kostičkami sýra

Košíčky s cuketou a sýrem jsou jednoduché, překvapivě rychlé na přípravu, finančně dostupné a chuťově neodolatelné.

Recept na houbové knedlíčky do polévky

Recept na houbové knedlíčky do polévky

Houby jsou příjemným zpestřením jídelníčku. Myslím samozřejmě na houby jedlé. Sbírejte a konzumujte jen ty houby, které dobře znáte. Pak je to báječná zábava a velké pochutnání na talíři.


Masovo-játrové knedlíčky do polévky

Masovo-játrové knedlíčky do polévky

Polévku s játrovými knedlíčky mám od malička ráda. Když byla knedlíčková polévka, oběd proběhl v klidu. Knedlíčky maminka dělala z kuřecích i z králičích jater a vždy k nim přidávala vařené maso z vývaru. Maminčiny knedlíčky byly náramná dobrota.

Vegetariánské karbanátky z brambor a balkánského sýra pro Jolanku

Vegetariánské karbanátky z brambor a balkánského sýra pro Jolanku

Vegetariánské karbanátky si oblíbí i zapřísáhlí milovníci masa. Příprava je tak jednoduchá, že by ji zvládly i děti. Z pár surovin vykouzlíte výborné jídlo.