Pečené palačinkové koblížky

28. listopad 2015

Pečené palačinkové koblížky jsou univerzální přílohové pečivo. Dají se podávat na sladko i na slano. Vhodně doplňují saláty, pomazánky i paštiky. Ani druhý den neztratí nic ze své nadýchanosti a chuti.

Pečené palačinkové koblížkyPečené palačinkové koblížky

Na přípravu 6 kusů palačinkových koblížků budeme potřebovat

  • 2 celá vejce
  • 100 ml mléka
  • 100 g hladké mouky
  • Špetku soli
  • Formu na pečení muffin o průměru 7 cm
  • Tuk na vymazání formy (Omega, olej nebo sádlo)

Postup přípravy pečených palačinkových koblížků

Formu na pečení muffin vymažeme tukem. Troubu zapneme a nastavíme teplotu na 220 °C.

Mouku prosijeme přes síto a promícháme se špetkou soli. V misce rozšleháme mléko s vajíčky. Do rozšlehané směsi postupně, po lžících, přidáváme mouku. Ručním šlehačem to jde velmi snadno a rychle.

Těsto si přelijeme do džbánku nebo postačí i zavařovací sklenice. Naběračkou bychom kapali po formě a to nechceme.

Formu na pečení vložíme do trouby a necháme ji předhřát, až do doby, než se z ní lehce začne kouřit. Formu vyndáme a energicky palačinkové těsto rovnoměrně rozlijeme do šesti vymazaných otvorů.

Těsto by mělo dosahovat něco málo přes polovinu hloubky formy.

Formu vrátíme doprostřed trouby a na minutovníku si nastavíme 18 minut.

Po celou tuto dobu pečení troubu neotevíráme.

Koblížky jen lehce nabudou a mají krásnou zlatavou barvu. Necháme je trochu vychladnout a pak je vyndáme. Jde to lehce.

Koblížky jsou pružné.

Uvedená dávka je pro 2 osoby, ale budete-li chtít koblížků více, přepočítejte uvedené suroviny.

Palačinkové koblížky mám nejraději k salátu Coleslaw a k pomazánce z makrely či jiných rybiček.

 

Vymazaný plech na koblížky
Vymazaný plech na koblížky
Palačinkové těsto
Palačinkové těsto
Upečené palačinkové koblížky
Upečené palačinkové koblížky

Detail upečených palačinkových koblížků
Detail upečených palačinkových koblížků
Zlaté palačinkové koblížky
Zlaté palačinkové koblížky
Palačinkové koblížky se salátem Coleslaw
Palačinkové koblížky se salátem Coleslaw


Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli!

Autor Marcela Hackerová

Autor: Marcela Hackerová

Jsem vášnivá kuchařka a ráda jezdím do Žďáru.... Najdete mě také na Facebooku


Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 17x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

K tomuto příspěvku se zatím nikdo nevyjádřil! Budete první?

Čtěte také...

Palačinkové těsto základní

Palačinkové těsto základní

Příprava palačinkového těsta je rychlá a jednoduchá. Nemusíte se bát, že se něco pokazí. Těsto lze použít na palačinky „na sladko“ i „na slano“.

Znojemská hovězí pečeně s omáčkou

Znojemská hovězí pečeně s omáčkou

Znojemská hovězí pečeně s omáčkou je moje zamilované jídlo. Musím se vždy hodně krotit, když připravuji jednotlivé porce. Kdyby bylo na mě, jedla bych omáčku lžící přímo z kastrolu. Je to zkrátka skvělá, výborná, chutná, jedinečná omáčka.


Plátky vepřové pečeně v pikantní žampionové omáčce

Plátky vepřové pečeně v pikantní žampionové omáčce

Budete-li toužit po něčem opravdu chuťově bohatém, připravte si plátky vepřové pečeně v pikantní žampionové omáčce podle mého receptu. Se šťouchanými bramborami či bramborovou kaší je to áčkový festival chuti.

Sekaná pečeně se zeleninou

Sekaná pečeně se zeleninou

Sekaná patří ke klasice českých kuchyní. Už jako dítě jsem ji měla ráda a pochutnávám si na ní dodnes. Když vím, že o víkendu budu mít málo času na vaření, v pátek večer upeču sekanou, kterou pak podávám se šťouchanými bramborami či s okurkou a chlebem. Obě varianty jsou výborné.