Medové lívanečky s kaki

4. prosinec 2014

Zkuste udělat medové lívanečky svým dětem a neuvěříte, jak rychle zmizí z talířků. Jsou to trochu jiné lívanečky. Smaží se v oleji, jsou vyšší a těsto je sladké. Za velkou louží se tradičně podávají s javorovým sirupem. Jsme evropané, proto do lívanečků dávám české podmáslí, italský sýr mascarpone, české ořechy i český med.

Medové lívanečky s kakiMedové lívanečky s kaki

Suroviny na lívanečky

  • 150 ml podmáslí
  • 2 vejce
  • 40 g másla
  • 20 g moučkového cukru
  • 200 g hladké mouky
  • 2 g jedlé sody
  • špetka soli
  • olej na smažení

Suroviny na dokončení

  • krabička mascarpone (200 g)
  • 2 rovné polévkové lžíce moučkového cukru
  • 1 rovná kávová lžička mleté skořice
  • 2 banány
  • 3 polévkové lžíce medu
  • 1 polévková lžíce másla
  • vlašské ořechy
  • 2 kaki
  • mátové lístky

Do mísy nalijeme podmáslí, přidáme obě vejce a cukr a promícháme, až se nám vše krásně spojí.

Mouku, sodu a sůl smícháme, máslo rozpustíme a obojí postupně, za stálého promíchávání, přidáváme do mísy s podmáslím.

Těsto je krásně hladké a necháme ho asi 15 minut odpočívat.

Připravíme si mascarpone: obsah krabičky vyklopíme do misky, přidáme dvě polévkové lžíce cukru a skořici.

Vše promícháme a spojíme do obláčkově chutnajícího krému.

Oloupané banány nakrájíme na kolečka a z kaki vykrajovačem o průměru 2,5 cm vytvoříme kuličky. Jde to i čajovou lžičkou.

Do kastrůlku dáme 3 lžíce medu, 1 lžíci másla a nalámané vlašské ořechy a necháme zahřát (ne vařit).

Na rozpálenou pánev dáme olej do výše 0,5 cm a smažíme lívanečky po obou stranách (z uvedeného množství je jich 16 ks).

Při podávání lívanečky prokládáme nakrájenými banány, přelijeme ořechy v medu a másle.

Podáváme s mascarpone, kaki a mátovými lístky.

První sousto vám doslova vyrazí dech, chutnají totiž nebesky. A napište mi, jaký měly u vás doma úspěch.

 

Medové lívanečky s kaki
Medové lívanečky s kaki
Medové lívanečky s kaki
Medové lívanečky s kaki
Medové lívanečky s kaki
Medové lívanečky s kaki


Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli!

Autor Marcela Hackerová

Autor: Marcela Hackerová

Jsem vášnivá kuchařka a ráda jezdím do Žďáru.... Najdete mě také na Facebooku


Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 4.97 hvězdiček / Hodnoceno: 31x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

K tomuto příspěvku se zatím nikdo nevyjádřil! Budete první?

Čtěte také...

Ořech vlašský

Ořech vlašský

Ořech vlašský je plod stromu známého pod názvem Ořešák královský (Juglans regia L.). Pro nás bude zajímavé využití ořechu vlašského v kuchyni a jeho vliv na lidský organizmus.

Recept na maminčiny vánoční trojhránky s ořechovou náplní

Recept na maminčiny vánoční trojhránky s ořechovou náplní

Recept na toto vánoční cukroví se uchoval v maminčině kuchařském sešitu. Pekla je každé vánoce a přiznám se, trojhránky patřily k mým nejoblíbenějším. U nás se pekly jen na vánoce, ale můžete si je připravit i v průběhu roku.