Rychlá karobová buchta s jablky a bez přidání mouky

22. listopad 2017

Karobová buchta chutná po čokoládě, voní karamelem a první ochutnání vám vyrazí dech. Nebudete věřit, že je připravená z pár poměrně levných surovin. Překvapte své okolí karobovou buchtou.

Rychlá karobová buchta s jablky a bez přidání moukyRychlá karobová buchta s jablky a bez přidání mouky

Když jsem psala článek o karobu, říkala jsem si, že z něj musím něco připravit a vyzkoušet, jak vlastně chutná při pečení. Teď už to vím, chutná jako kvalitní čokoláda. A jak skvěle při pečení voní.

Karobová buchta s jablky je absolutně bezlepková.

Buchtu směle mohou jíst i lidé s intolerancí na lepek, protože v buchtě není přítomná žádná mouka.

Na přípravu karobové buchty budeme potřebovat

  • 3 středně velká vajíčka
  • 300 g jablek-oloupaných a bez jadřinců
  • 30 g karobového prášku
  • 50 ml rostlinného oleje
  • 50 g vlažného mléka
  • 1 sáček vanilkového pudinku (37 g)
  • 13 g bramborového škrobu
  • 1 čajovou lžičku sody bikarbony
  • 1-2 polévkové lžíce krupicového cukru
  • Špetku soli
  • Cukr na dozdobení
  • Lístky máty
  • Bobulové ovoce dle vaší volby (lze i bez)

Dále potřebujeme

  • Pekáč 30 x 20 cm (vnitřní rozměr)
  • Tuk na vymazání pekáče
  • Hrubou mouku na vysypání pekáče

Postup přípravy rychlé karobové buchty

Pekáč vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Troubu zapneme na 170°C.

Oloupaná jablíčka nastrouháme najemno nebo je vložíme do sekáčku a necháme z nich udělat téměř kaši. Záleží jen na vás, jakou variantu zvolíte.

Suroviny na karobovou buchtuSuroviny na karobovou buchtu
Zdroj:Marcela Hackerová

Do mísy robotu rozklepneme všechna připravená vajíčka, přidáme špetku soli a necháme je vyšlehat. Můžeme samozřejmě použít metlu nebo ruční šlehač. Každý si zvolí postup podle svého.

Do rozšlehaných vajec přidáme nastrouhaná nebo rozmixovaná jablka, přilijeme olej a vlažné mléko a necháme prošlehat.

Jako poslední, postupně, přisypáváme sáček s vanilkovým pudinkem, bramborový škrob, krupicový cukr, karobový prášek a vrchovatou lžičku sody bikarbony.

Vše pomalu promícháme a nalijeme do připraveného pekáče.

Těsto na karobovou buchtu před pečenímTěsto na karobovou buchtu před pečením
Zdroj:Marcela Hackerová

Pekáč vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme 25 minut.

Buchtu krájíme na čtverce, posypeme moučkovým cukrem a dozdobíme bobulovým ovocem i mátovými lístky.

Na talířek lze přidat vaječný koňak či topping dle vlastní chuti nebo rozpuštěnou čokoládu.

Kdo má rád zákusky s krémem, překrojí karobovou buchtu v polovině. Jednu polovinu namaže krémem dle vlastní volby a druhou polovinu upečené buchty položí na krém.

Každý ukrojený kousek lze pak dozdobit kopečkem krému nebo šlehačky.

Suroviny na karobovou buchtu
Suroviny na karobovou buchtu
Karobový prášek
Karobový prášek
Nastrouhaná jablka
Nastrouhaná jablka

Těsto na karobovou buchtu před pečením
Těsto na karobovou buchtu před pečením
Upečená karobová buchta
Upečená karobová buchta
Karobová buchta s jablky
Karobová buchta s jablky

Karobová buchta s jablky.
Karobová buchta s jablky.
Karobová buchta s jablky..
Karobová buchta s jablky..

Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli!

Autor Marcela Hackerová

Autor: Marcela Hackerová

Jsem vášnivá kuchařka a ráda jezdím do Žďáru.... Najdete mě také na Facebooku


Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 6x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

K tomuto příspěvku se zatím nikdo nevyjádřil! Budete první?

Čtěte také...

Slaná roláda z cukety bez mouky

Slaná roláda z cukety bez mouky

Slaná roláda z cukety bez mouky je skvělý tip nejen na letní pohoštění. Pochutnáte si a ještě smysluplně zpracujete část letošní nadúrody cuket z vaší nebo sousedovic zahrádky. Náplň je velmi variabilní, záleží jen na vašich chutích.

Kakaová roláda bez mouky plněná mascarpone a čerstvými jahodami

Kakaová roláda bez mouky plněná mascarpone a čerstvými jahodami

Přiznám se, že tahle roláda od kolegyně Jitky mě dostala. Je mimořádně jedlá a s mascarpone a čerstvými jahodami chutná přímo nebesky. No posuďte sami.


Jednoduchý máslový dort s jablky a čerstvým ovocem

Jednoduchý máslový dort s jablky a čerstvým ovocem

Tenhle úžasně chutnající dortík mám nejraději s čerstvými jahodami nebo malinami.

Zelníky nebo také zelníková buchta připravená podle mojí babičky

Zelníky nebo také zelníková buchta připravená podle mojí babičky

Když byla sezona kysaného zelí, pekly se u nás zelníky. Babička jich upekla vždy dva plechy. Přikusovali jsme je k husté zeleninové nebo bramborové polévce. Zelníky jsou velmi chutné a snadné na přípravu.