A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z

Zázvorový čaj s medem, citrónem, skořicí a hřebíčkem pro posílení organizmu a vitality

3. únor 2015

Vrátili jste se ze zimní procházky, máte pocit chladu a nemůžete se zahřát? Báječným způsobem, jak to změnit a zahřát se, je připravit si rychlý a účinný lék – zázvorový čaj. Mám to vyzkoušené. Dejte si po zimní procházce horkou sprchu (není podmínkou), připravte si čaj, pohodlně se usaďte do křesla a vychutnejte si horký zázvoro-medový čaj, který Vás posílí a rozehřeje.

Zázvorový čaj s medem, citrónem, skořicí a hřebíčkem pro posílení organizmu a vitalityZázvorový čaj s medem, citrónem, skořicí a hřebíčkem pro posílení organizmu a vitality

Na přípravu čaje budeme potřebovat

Nejprve si připravíme nádobu, do které dáme suroviny a budeme je zalévat svařenou vodou.

Na doporučení včelaře Jana, med přidejte, až čaj trochu vychladne a tím se v medu zachovají jeho prospěšné látky pro naše zdraví.

Oloupeme asi 5cm kousek zázvoru. Nakrájíme jej na tenká kolečka (2-3 mm) a dáme do připravené nádoby. Přidáme 1-2 polévkové lžíce medu, 2-3 plátky citrónu, skořici a připravený hřebíček.  Vše můžete ještě doplnit i čerstvou nebo usušenou mátou.

Vše zalijeme 1-1,25 litrem vroucí vody a necháme asi 15-20 minut louhovat.

Pak již můžeme podávat.

Čaj neceďte. Postupem času, než jej vypijete, získá na větší říznosti. Nebojte se ostřejší chuti. Není na závadu. Prospěje Vaší imunitě a dodá vitalitu.

Stojí to za vyzkoušení.

Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli!

Autor Marcela Hackerová

Autor: Marcela Hackerová

Jsem vášnivá kuchařka a ráda jezdím do Žďáru.... Najdete mě také na Facebooku


Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 4.83 hvězdiček / Hodnoceno: 30x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

Jan

středa, 27. září 2017
17:14

Med davat az trocha vychladne caj..jinak se znici ucinne latky!


posted by: Jan [Odpovědět]

marcela

sobota, 30. září 2017
10:35

marcela

to Jan: Děkuji Jane za informaci. Soudím, že jste včelař a o medu toho víte hodně. Vaši poznámku jsem doplnila do textu.


posted by: marcela [Odpovědět] [Skrýt]

Čtěte také...

Pečený čaj

Pečený čaj

Pečený čaj zahřeje promrzlé ruce a potěší i smutnou duši. Provoní celý byt nebo kancelář a navodí přátelskou atmosféru. Připravte si se mnou pečený čaj, který je bez konzervantů a skvěle chutná.

Ořechový koláč pro svatého Jakuba

Ořechový koláč pro svatého Jakuba

Když jen jednou ochutnáte tento ořechový nebo mandlový koláč, budete ho dělat stále. Příprava je jednoduchá a úspěch je zaručený. Skvěle se v něm snoubí kombinace ořechů a křehkého těsta. Chutná přímo nebesky.


Skořicová vánočka pro dva z pěti pramenů

Skořicová vánočka pro dva z pěti pramenů

Zkuste si upéct tuhle báječnou vánočku se skořicí. Až ji ochutnáte, už nikdy jinou nebude chtít.

Brambory – zdroj látek prospěšných pro náš organizmus

Brambory – zdroj látek prospěšných pro náš organizmus

Chuť vařených nebo pečených brambor je nenapodobitelná a pro mě nepřekonatelná. Z brambor vyrobíte velice lahodné a přípravou jednoduché pokrmy. Znáte chuť „opečánků“ (omytých a ve slupce pečených brambor v troubě)? Že neznáte, tak to vyzkoušejte.