Recept na výbornou domácí zmrzlinu

6. červenec 2018

Domácí zmrzlinu si připravíte za pár minut, je neskutečně dobrá. Je bez konzervantů, bez barviva a finančně výhodná. Příchuť si můžete zvolit, jakou máte rádi. Na spolupráci pozvěte i své děti.

Recept na výbornou domácí zmrzlinuRecept na výbornou domácí zmrzlinu

Na přípravu domácí zmrzliny budeme potřebovat

  • 500 ml vychlazené smetany na šlehání (minimálně 30 % tuku)
  • 1 konzervu sladkého kondenzovaného mléka (390 g)
  • Plastové nádoby na cca 1 litr zmrzliny

Na dochucení zmrzliny si připravíme

  • 4 polévkové lžíce nasekané hořké čokolády nebo
  • 15 vyzrálých jahod + 1 polévkovou lžíci moučkového cukru nebo
  • 50 g jemně namletých vlašských ořechů nebo
  • Šťávu z jednoho citronu nebo
  • 3 rozmixované meruňky nebo
  • záleží jen na vaší chuti, co si do základní, smetanové zmrzliny přidáte

Postup přípravy domácí zmrzliny

Vychlazenou smetanu nalijeme do skleněné mísy a ručním elektrickým šlehačem ji ušleháme. Trvá to tak 3-4 minuty.

Našlehaná smetanaNašlehaná smetana
Zdroj: Marcela Hackerová

Do ušlehané smetany za stálého prošlehávání nalijeme celý obsah konzervy se sladkým kondenzovaným mlékem.

Zmrzlinový základ máme hotový. Kdo chce, může si část zmrzliny dát zamrazit s názvem „smetanová zmrzlina“.

My máme rádi zmrzlinu „stracciatellu“ a zmrzlinu s jahodami. Jahody rozmačkáme vidličkou, přidáme jednu polévkovou lžíci moučkového cukru a dobře promícháme.

Domácí zmrzlinu připravíte s příchutí, kterou si zvolíte!

Zmrzlinový základ rozdělíme do dvou plastových kelímků. Do jednoho přidáme nasekané kousky čokolády a promícháme. Do druhé nádoby přidáme rozmačkané jahody.

Zmrzlina s jahodamiZmrzlina s jahodami
Zdroj: Marcela Hackerová

Kelímky si označíme štítky, uzavřeme je a vložíme do mrazáku.

Ale místo kousků čokolády můžeme přidat jemně nastrouhané vlašské ořechy, nebo šťávu z pomeranče či citronu, místo jahod rozmixovat vyzrálé meruňky, broskve, třešně nebo ovoce, které máme po ruce nebo které máme rádi.

Zmrzlinu můžeme pokapat toppingem, přidat pár lístků máty či kopeček šlehačky. A pak už jen mlsat tu nebesky dobrou zmrzlinu.

 

Nasekaná hořká čokoláda
Nasekaná hořká čokoláda
Rozmačkané a oslazené jahody
Rozmačkané a oslazené jahody
Našlehaná smetana
Našlehaná smetana

Zmrzlina s kousky čokolády – stracciatella
Zmrzlina s kousky čokolády – stracciatella
Zmrzlina s jahodami
Zmrzlina s jahodami
Kopečky zmrzliny s toppingem
Kopečky zmrzliny s toppingem


Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli!

Autor Marcela Hackerová

Autor: Marcela Hackerová

Jsem vášnivá kuchařka a ráda jezdím do Žďáru.... Najdete mě také na Facebooku


Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 7x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

K tomuto příspěvku se zatím nikdo nevyjádřil! Budete první?

Čtěte také...

Recept na výbornou pomazánku z rybiček

Recept na výbornou pomazánku z rybiček

Receptů na pomazánku z rybiček jsou tisíce. Každý máme tu svoji osvědčenou. Vyzkoušejte tu moji. Je připravená za chvíli a chutná skvěle.

Recept na žďárské domácí uzené maso

Recept na žďárské domácí uzené maso

Při domácí zabijačce nikdy nestihnete připravit všechny dobroty. Skvělé domácí uzené maso můžeme připravit kdykoli. Stačí si nechat při porcování vepříka panem řezníkem ukrojit pěkný kus vepřového boku s žebírkem a kůží. Kdo má rád libovější maso, schová si na uzení krkovičku. Nebo si můžete maso na…


Recept na domácí „žďárské“ uzené maso II. – bez konzervantů

Recept na domácí „žďárské“ uzené maso II. – bez konzervantů

Připravit maso na uzení je tak trochu alchymie. Je to především snaha připravit si doma co nejkvalitnější a chutné uzené vepřové maso. Tentokrát bez konzervantů. „Pragandu“ jsem nahradila obyčejnou kuchyňskou solí.

Recept na výrobu chutné domácí tlačenky

Recept na výrobu chutné domácí tlačenky

Tlačenka - to je další velmi oblíbený produkt z naší domácí zabijačky, který nesmí chybět vedle jitrnic, jelit, guláše či polévky ve výslužce. Tlačenka s cibulí, octem a pivem je náramná pochoutka. Ale než tahle slečna ve světlém nebo tmavém hávu vznikne, chvíli to trvá.