Pomazánka ze sleďů, naložených na sladko-kyselo

9. prosinec 2016

Maso ze sleďů, naložených na sladko-kyselo má výtečnou chuť. Mám vyzkoušeno, že pomazánka ze sleďů nabrousí umdlévajícím hostům chuť ke konzumaci na každém večírku. Připravte s pomazánkou malé opečené tousty nebo jednohubky a sami uvidíte, jak rychle budou mizet.

Pomazánka ze sleďů, naložených na sladko-kyseloPomazánka ze sleďů, naložených na sladko-kyselo

Přiznám se, že po téměř ročním půstu, kdy jsem směla jíst jen samá dietní jídla, která chutěmi moc neoplývala, teď miluji jídla pikantní, chuťově výrazná.

Chuť pomazánky mě uchvátila. První konzumace skončila naprostým přejedením.

Pomazánka ze sleďů má další přednost, je mimořádně chudá na tuky, tak se o svoji váhu nemusíte bát a směle se do ní pusťte.

Na přípravu cca 600 g pomazánky ze sleďů budeme potřebovat

  • 250 g filátek ze sleďů, naložených na sladko-kyselo
  • 200 g čerstvého sýra nebo sýra Cottage
  • 150 g jogurtu
  • 2 uvařená a oloupaná vejce na tvrdo
  • 1 jarní cibulku i se zelenou natí
  • 1 cm chilli papričky
  • 4 cm čerstvé červené papriky (kapie)
  • 1 kyselou okurku střední velikosti
  • Plocholistou petrželku
  • Sůl a pepř
  • Kuchyňský sekáček nebo foodprocesor z robotu

Postup přípravy pomazánky ze sleďů

Z uvařených vajíček oddělíme bílky od žloutků. Žloutky vložíme do nádoby sekáčku.

Okurku, červenou papriku a vaječný bílek nakrájíme na drobné kostičky (o hraně přibližně 2-3 mm). Petrželku nasekáme na jemno. Zelenou nať jarní cibulky nakrájíme na kolečka.

Do misky sekáčku přidáme ke žloutkům pokrájená filátka sleďů na přibližně 1,5 cm kusy, bílou část jarní cibulky, kousek chilli papričky, čerstvý sýr a jogurt.

Vše v misce nasekáme na velmi malé kousky. Ale dáme si pozor, abychom z pomazánky neudělali kaši.

MOJE ZKUŠENOST:

Protože surovin na pomazánku je poměrně hodně, všechny suroviny, které vkládáme do misky sekáčku, jsem si rozdělila na dvě stejné části. A postupně jsem je nasekala.

Obsah misky sekáčku přendáme do větší skleněné mísy, přisypeme připravenou nakrájenou okurku, červenou papriku a vaječný bílek. Jako poslední přidáme jemně nasekanou petrželku.

Vše promícháme a ochutnáme. Můžeme dochutit solí a pepřem dle vlastního uvážení.

Když pomazánku nesníte, stačí jí přemístit do uzavíratelné nádoby a uložit do ledničky. Tam vydrží i několik dnů.

Suroviny na pomazánku ze sleďů
Suroviny na pomazánku ze sleďů
Filety sleďů, naložených na sladko-kyselo
Filety sleďů, naložených na sladko-kyselo
Příprava pomazánky před závěrečným dokončením
Příprava pomazánky před závěrečným dokončením

Pomazánka ze sleďů, naložených na sladko-kyselo
Pomazánka ze sleďů, naložených na sladko-kyselo
Pomazánka ze sleďů
Pomazánka ze sleďů
Hotová pomazánka ze sleďů v detailu
Hotová pomazánka ze sleďů v detailu


Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli!

Autor Marcela Hackerová

Autor: Marcela Hackerová

Jsem vášnivá kuchařka a ráda jezdím do Žďáru.... Najdete mě také na Facebooku


Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 27x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

Nada

úterý, 15. leden 2019
16:03

Tak takhle podobně dělám pomazánku z naloženého kapřího masa. Máme doma rybáře a ryby máme často. Vařím odřezky , ocas, hlavu na rybí polévku a maso pak naložím do octového nálevu. Za týden je maso uleželé a co je hlavní, nenajdete v něm kostičku. Ale protože je toho dost , ukládám do mražáku a zpracovávám postupně. Bramborový salát, pomazánky.polévky apod. I tento váš salát vypadá výborně. Jak píšu, dělám podobný, ale většinou používám mascarpone. Zdravím, Nada


posted by: Nada [Odpovědět]

marcela

středa, 16. leden 2019
12:23

marcela

to Nada: Paní Naďo, tak trochu Vám závidím, že máte v rodině rybáře. Já když mám chuť na rybu, musím do rybárny.
Souhlasím s Vámi, že doma připravená jídla z ryb, jsou úplně něco jiného, než kupované. Mám tady na stránkách i uzení ryb. Jsou skvělé.
Mascarpone mám má také ráda, je velmi chutné, ale velmi tučné. Tak s ním zacházím opatrně, proto jsem volila méně tučnou variantu. Ale kdo má výborné trávení, klidně ať použije mascarpone.


posted by: marcela [Odpovědět] [Skrýt]

Čtěte také...

Pomazánka z brynzy – pomazánka Liptauer

Pomazánka z brynzy – pomazánka Liptauer

Jestli jste ještě nikdy neochutnali brynzu, je to velká škoda. Je výborná. V pomazánce Liptauer se snoubí její skvělá chuť s bylinkami, kyselou okurkou, kořením i nasekanou chilli papričkou. Překvapte rodinu nebo hosty pomazánkou Liptauer. Je hotová doslova za pár minut.

Recept na nakládané houby na kyselo

Recept na nakládané houby na kyselo

Sbírání hub je moje velká vášeň. Myslím, že nejen moje. Už cestou z lesa přesně vím, co s nimi udělám. Bude smaženice, bramboračka, houbová omáčka na smetaně a ty malé, krásně tvrdé, tak ty půjdou naložit do octa, nakyselo. Skleničku hub dokážu sníst na posezení. Pikantní a doma nakládané houby jsou…


Šunková pomazánka s čerstvým sýrem Cottage

Šunková pomazánka s čerstvým sýrem Cottage

Šunková pomazánka je výborná k snídani i k večeři. Děti si ji zamilují jako lehkou svačinku do školy. Chutná skvěle s rohlíkem i opečeným chlebem.

Tvarohová pomazánka s jarními bylinkami a křenem

Tvarohová pomazánka s jarními bylinkami a křenem

Také se teď na začátku jara cítíte trochu unaveni. Rozhodla jsem se lehce změnit jídelníček a konzumovat více syrové zeleniny. Tvarohová pomazánka s bylinkami a křenem je plná vitamínů, je lehká jako pírko a hotová skutečně za pár minut.