Vitamínový salát z kysaného zelí zvaný Husarský

9. prosinec 2014

Připravit si vitamínový salát z kysaného zelí vám nezabere mnoho času. Je plný vitamínů, má skutečný říz a s vaší únavou udělá husarké kousky.

Vitamínový salát z kysaného zelí zvaný HusarskýVitamínový salát z kysaného zelí zvaný Husarský

Suroviny

  • 250 g kysaného domácího zelí
  • 5 ředkviček
  • 200 g zakysané smetany nebo jogurtu
  • 3 cm pálivé papričky bez semínek
  • ½ čajové lžičky čerstvě namletého pepře
  • Sůl
  • 100 g pravého italského salámu Mortadela

Postup

Kysané domácí zelí necháme okapat a nakrájíme ho na drobno a vložíme do skleněné nebo porcelánové misky.

Přidáme ředkvičky nastrouhané na jemno, zakysanou smetanu nebo jogurt a pálivou papričku nasekanou na malé kousky.

Já jsem si oblíbila chilli papričky jalapeno, na stupnici pálivosti jim patří pátá příčka z deseti.

Salám nakrájíme na úzké nudličky 1 – 1,5 cm dlouhé. Vše promícháme a podle své chuti přidáme sůl, pepř nebo chilli.

Salát báječně chutná s nasucho opečeným pečivem nebo čerstvým celozrnným rohlíkem.

Moje rada

Až se budete chystat na nějaký večírek s přáteli, udělejte si Husarský salát den předem. Druhý den vás spolehlivě postaví na nohy. Pokud vám salát zachutná, doporučte ho i svým přátelům a napište mi.

Vitamínový salát z kysaného zelí zvaný Husarský
Vitamínový salát z kysaného zelí zvaný Husarský
Vitamínový salát z kysaného zelí zvaný Husarský
Vitamínový salát z kysaného zelí zvaný Husarský


Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli!

Autor Marcela Hackerová

Autor: Marcela Hackerová

Jsem vášnivá kuchařka a ráda jezdím do Žďáru.... Najdete mě také na Facebooku


Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 61x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

K tomuto příspěvku se zatím nikdo nevyjádřil! Budete první?

Čtěte také...

Síla kysaného zelí

Síla kysaného zelí

Kysané zelí je céčková bomba, která vás postaví na nohy nejen při nachlazení, pomůže vám vystřízlivět a zažene bolest hlavy po nějakém veselém alkoholovém večírku.

Hlávkové zelí

Hlávkové zelí

V botanickém světě patří zelí mezi rostliny brukvovité. Je pěstováno jako košťálová zelenina pro svoje zelené listy, které vytvářejí charakteristickou hlávku. Prý se kdysi zelí říkalo hlavatice.


Výroba domácího kvašeného zelí

Výroba domácího kvašeného zelí

Vyrobit si kysané zelí doma není vůbec složité. Stačí k tomu odhodlání, asi 2 hodiny práce a 6 týdnů trpělivého čekání na přeměnu zelí z hlávkového na kysané.

Kachní stehna pečená na zelí v remosce

Kachní stehna pečená na zelí v remosce

Do křupava upečená kachní stehna na zelí je jedno z jídel, které zbožňuji. Kachní maso je chutné, příprava rychlá a vám tak zbude více času pro sebe a pro rodinu.