Vepřové kotlety na rozmarýnu se zeleninou

27. červen 2015

Připravte si vepřové kotlety netradičně. Smažené mi chutnají více v zimě, s bramborovým salátem, ale v létě je mám raději se zeleninou.

Vepřové kotlety na rozmarýnu se zeleninouVepřové kotlety na rozmarýnu se zeleninou

Suroviny na vepřové kotlety se zeleninou

  • 4 ks vepřových kotlet s kostí
  • 4 plátky slaniny
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 1 větvička rozmarýnu
  • hrubozrnná sůl
  • 1 dl suchého bílého vína
  • 2 stroužky česneku
  • 1 větší cibule
  • 2 středně velké mrkve
  • ½ menšího celeru
  • 4 cherry rajčátka
  • 2 polévkové lžíce rajčatové omáčky (sugo)

Příprava receptu

Z kotlet odstraníme přebytečný tuk, dlaní trochu naklepeme a osolíme z obou stran.

Kotlety obalíme v nasekaném rozmarýnu a zakápneme olejem a několikrát je obrátíme, aby na nich ulpěl všechen rozmarýn i sůl.

Necháme je chvilku odpočívat.

Přípravíme si zeleninu

Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, celer na nudličky a cibuli na měsíčky.

Zapneme troubu a předehřejeme ji na 200 °C.

Do rozpálené pánve dáme plátky slaniny, kotlety i s olejem, který z nich stekl a dva rozmáčknuté česneky (později je vyhodíme).

Pečení kotlet

Opečeme kotlety po obou stranách (2 x 4 minuty) a pak podlijeme vínem. Tekutinu zredukujeme na polovinu.

Po zredukování vyndáme česnek, přidáme všechnu připravenou zeleninu a sugo.

Promícháme, přiklopíme a v troubě dopečeme 20 minut při 200 °C.

Podáváme s kuskusem nebo s rýží. S hranolky jsou hříšně dobré.

 

Vepřové kotlety na rozmarýnu se zeleninou
Vepřové kotlety na rozmarýnu se zeleninou
Vepřové kotlety na rozmarýnu se zeleninou
Vepřové kotlety na rozmarýnu se zeleninou
Vepřové kotlety na rozmarýnu se zeleninou
Vepřové kotlety na rozmarýnu se zeleninou


Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli!

Autor Marcela Hackerová

Autor: Marcela Hackerová

Jsem vášnivá kuchařka a ráda jezdím do Žďáru.... Najdete mě také na Facebooku


Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 34x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

Evelinka

neděle, 28. červen 2015
20:11

Dnešní nedělní oběd - vepřové na rozmarýnu - byl vynikající. Moc děkuji za recept! Eva


posted by: Evelinka [Odpovědět]

marcela

neděle, 28. červen 2015
22:12

marcela

Evi, jsem moc ráda, že se oběd podařil a děkuji za zprávu. Posílám pozdrav do Č.L. Marcela


posted by: marcela [Odpovědět] [Skrýt]

Čtěte také...

Kuřecí čtvrtky pečené na rozmarýnu a černém pivě

Kuřecí čtvrtky pečené na rozmarýnu a černém pivě

Říkala jsem si, že když může být kuře 100x jinak, proč bych nevyzkoušela kuře na černém pivě a rozmarýnu. A výsledek? Tak ten lahodil oku svojí barevností a mlsnému jazýčku svojí chutí. Tak pojďme ho společně připravit.

Vepřová krkovice se zeleninou a bramborami, upečená v remosce

Vepřová krkovice se zeleninou a bramborami, upečená v remosce

Koncem léta je všude k mání tolik zeleniny, až mi někdy oči přecházejí a nevím, co uvařit dřív. Dnes jsem připravila krkovici se zeleninou a bramborami v jednom hrnci. Kromě úspory špinavého nádobí a času to má ještě jednu výhodu, společným pečením jídlo chutná mnohem lépe.


Recept na pikantní drůbeží játra se zeleninou

Recept na pikantní drůbeží játra se zeleninou

Když jsme byli s bratrem malí, byla kuřecí játra velká vzácnost. V krámu se neprodávala, a když se zabila starší slepice, měla jen jedny játra. Maminka je vždy přidávala do slepičího vývaru s domácími nudlemi. Nakrájela je na kousky a tak se dostalo na každého. Občas kuřecí játra připravím, jako tyh…

Grilovaný mořský vlk s grilovanou zeleninou

Grilovaný mořský vlk s grilovanou zeleninou

Maso pečeného mořského vlka má výtečnou chuť, jemné aroma. Bílé maso se skvěle odlupuje od kostí. Ostatně, a to je dobrá zpráva, mořský vlk mnoho drobných kostí nemá. Když ke grilovanému vlkovi přidáte sezonní zeleninu a čerstvě natrhané bylinky, vykouzlíte mimořádně chutné jídlo.