Vepřové kotlety na rozmarýnu se zeleninou

27. červen 2015

Připravte si vepřové kotlety netradičně. Smažené mi chutnají více v zimě, s bramborovým salátem, ale v létě je mám raději se zeleninou.

Vepřové kotlety na rozmarýnu se zeleninouVepřové kotlety na rozmarýnu se zeleninou

Suroviny na vepřové kotlety se zeleninou

  • 4 ks vepřových kotlet s kostí
  • 4 plátky slaniny
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 1 větvička rozmarýnu
  • hrubozrnná sůl
  • 1 dl suchého bílého vína
  • 2 stroužky česneku
  • 1 větší cibule
  • 2 středně velké mrkve
  • ½ menšího celeru
  • 4 cherry rajčátka
  • 2 polévkové lžíce rajčatové omáčky (sugo)

Příprava receptu

Z kotlet odstraníme přebytečný tuk, dlaní trochu naklepeme a osolíme z obou stran.

Kotlety obalíme v nasekaném rozmarýnu a zakápneme olejem a několikrát je obrátíme, aby na nich ulpěl všechen rozmarýn i sůl.

Necháme je chvilku odpočívat.

Přípravíme si zeleninu

Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, celer na nudličky a cibuli na měsíčky.

Zapneme troubu a předehřejeme ji na 200 °C.

Do rozpálené pánve dáme plátky slaniny, kotlety i s olejem, který z nich stekl a dva rozmáčknuté česneky (později je vyhodíme).

Pečení kotlet

Opečeme kotlety po obou stranách (2 x 4 minuty) a pak podlijeme vínem. Tekutinu zredukujeme na polovinu.

Po zredukování vyndáme česnek, přidáme všechnu připravenou zeleninu a sugo.

Promícháme, přiklopíme a v troubě dopečeme 20 minut při 200 °C.

Podáváme s kuskusem nebo s rýží. S hranolky jsou hříšně dobré.

 

Vepřové kotlety na rozmarýnu se zeleninou
Vepřové kotlety na rozmarýnu se zeleninou
Vepřové kotlety na rozmarýnu se zeleninou
Vepřové kotlety na rozmarýnu se zeleninou
Vepřové kotlety na rozmarýnu se zeleninou
Vepřové kotlety na rozmarýnu se zeleninou


Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli!

Autor Marcela Hackerová

Autor: Marcela Hackerová

Jsem vášnivá kuchařka a ráda jezdím do Žďáru.... Najdete mě také na Facebooku


Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 4.87 hvězdiček / Hodnoceno: 38x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

Evelinka

neděle, 28. červen 2015
20:11

Dnešní nedělní oběd - vepřové na rozmarýnu - byl vynikající. Moc děkuji za recept! Eva


posted by: Evelinka [Odpovědět]

marcela

neděle, 28. červen 2015
22:12

marcela

Evi, jsem moc ráda, že se oběd podařil a děkuji za zprávu. Posílám pozdrav do Č.L. Marcela


posted by: marcela [Odpovědět] [Skrýt]

Čtěte také...

Vepřové kotlety na houbách, pečené v remosce

Vepřové kotlety na houbách, pečené v remosce

Pokrmy s houbami mám všeobecně velmi ráda. Vepřové kotlety na houbách nejsou výjimkou. Příprava je nenáročná a chuťový efekt výborný. Než se maso upeče, můžete si třeba číst knihu nebo si hrát s dětmi.

Kuřecí čtvrtky pečené na rozmarýnu a černém pivě

Kuřecí čtvrtky pečené na rozmarýnu a černém pivě

Říkala jsem si, že když může být kuře 100x jinak, proč bych nevyzkoušela kuře na černém pivě a rozmarýnu. A výsledek? Tak ten lahodil oku svojí barevností a mlsnému jazýčku svojí chutí. Tak pojďme ho společně připravit.


Vepřové maso á la Bourguignon

Vepřové maso á la Bourguignon

Místo tradičního hovězího masa jsem použila maso vepřové. I vepřové maso po Burgundsku je lahůdka. A stejně jako každé ragú, i Bourguignon chutná nejlépe druhý den.

Plátky vepřové pečeně v pikantní žampionové omáčce

Plátky vepřové pečeně v pikantní žampionové omáčce

Budete-li toužit po něčem opravdu chuťově bohatém, připravte si plátky vepřové pečeně v pikantní žampionové omáčce podle mého receptu. Se šťouchanými bramborami či bramborovou kaší je to áčkový festival chuti.