Knedlíčky do polévky z droždí a smažených vajíček

27. leden 2017

Knedlíčky z droždí a smažených vajíček vás překvapí svojí delikátní chutí. Jsou velmi jemné. Při prvním ochutnání vám na jazyku zůstane vůně smažené cibulky, smažených vajíček a o spojení v jeden dokonalý chuťový zážitek se postará přidané koření.

Knedlíčky do polévky z droždí a smažených vajíčekKnedlíčky do polévky z droždí a smažených vajíček

Na přípravu 20 ks knedlíčků budeme potřebovat

  • 1 polévkovou lžíci kachního (vepřového) sádla
  • ½ větší cibule
  • 1 balíček droždí (42 g)
  • 3 syrová vajíčka
  • 1 rovná polévková lžíce polohrubé mouky
  • 3 polévkové lžíce strouhanky

Postup přípravy knedlíčků

Do pánve dáme polévkovou lžíci kachního sádla a začneme zahřívat. Cibuli nakrájíme na velmi jemné kostičky a přidáme je do rozpáleného tuku. Restujeme a mícháme tak dlouho, že cibule začne zlátnout.

Pánev odstavíme a do cibulky nadrobíme celý balíček droždí. Měchačkou je mícháme tak dlouho, až se v pánvi celé rozpustí.

Do připraveného základu nalijeme 2 rozšlehaná vajíčka. Pánev vrátíme na zdroj tepla a za stálého míchání vajíčka klasicky usmažíme v osmažené cibulce a rozpuštěném droždí. Pánev odstavíme.

V tomto případě by neměla být usmažená vajíčka příliš řídká, spíše naopak.

Usmaženou směs vyklopíme do misky, ve které budeme knedlíčky připravovat a necháme ji vychladnout.

Do směsi přidáme připravený zázvor, majoránku a muškátový oříšek. Soli přidáme tolik, jak jsme zvyklí. Ale pamatujte, že není nic horšího, než chuťově mdlé knedlíčky. Při zavařování totiž část své chuti předají polévce.

Do vychladlého knedlíčkového základu nasypeme 1 polévkovou lžíci polohrubé mouky, 3 polévkové lžíce strouhanky a přidáme rozklepnuté poslední připravené syrové vajíčko.

Usmažená vejce, koření, vajíčkoUsmažená vejce, koření, vajíčko
Zdroj:  Marcela Hackerová

Hmotu na knedlíčky důkladně promícháme a ještě jednou ochutnáme, zda jsme přidali dostatek soli.

Nyní navlhčenýma rukama v dlaních vytvoříme knedlíčky o průměru 1,5 – 2 cm.

Knedlíčky si vyskládáme na talíř, který následně vložíme do mrazáku ledničky.

Když se knedlíčky zamrazí, máte dvě možnosti. Buď je vložíte do sáčku a necháte si je jako pohotovost-zamražené nebo je hned použijete.

Hotové knedlíčkyHotové knedlíčky
Zdroj:  Marcela Hackerová

Nyní si připravíme polévku dle vlastního výběru. Já mám knedlíčky nejraději v zeleninové polévce s kapustou, mrkví, bramborami a řepíkatým celerem.

Ale vy si připravte polévku, jakou máte rádi. Třeba z kuřecího vývaru.

Hotové knedlíčky vkládáme do vroucí polévky a necháme je v ní 15 minut povařit na opravdu mírném ohni.

Když si knedlíčky připravíte, napište mi, jak vám chutnaly.

 

Osmažená cibule s přidáním nadrobeného droždí
Osmažená cibule s přidáním nadrobeného droždí
Rozpuštěné droždí s osmaženou cibulkou
Rozpuštěné droždí s osmaženou cibulkou
Usmažená vejce s cibulkou a droždím
Usmažená vejce s cibulkou a droždím

Usmažená vejce, koření, vajíčko
Usmažená vejce, koření, vajíčko
Hotová směs na knedlíčky
Hotová směs na knedlíčky
Hotové knedlíčky
Hotové knedlíčky

Uvařené knedlíčky v polévce
Uvařené knedlíčky v polévce
Uvařené knedlíčky v polévce – servírování
Uvařené knedlíčky v polévce – servírování
Uvařené knedlíčky v polévce - detail
Uvařené knedlíčky v polévce - detail


Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli!

Autor Marcela Hackerová

Autor: Marcela Hackerová

Jsem vášnivá kuchařka a ráda jezdím do Žďáru.... Najdete mě také na Facebooku


Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 4.91 hvězdiček / Hodnoceno: 43x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

K tomuto příspěvku se zatím nikdo nevyjádřil! Budete první?

Čtěte také...

Masovo-játrové knedlíčky do polévky

Masovo-játrové knedlíčky do polévky

Polévku s játrovými knedlíčky mám od malička ráda. Když byla knedlíčková polévka, oběd proběhl v klidu. Knedlíčky maminka dělala z kuřecích i z králičích jater a vždy k nim přidávala vařené maso z vývaru. Maminčiny knedlíčky byly náramná dobrota.

Recept na houbové knedlíčky do polévky

Recept na houbové knedlíčky do polévky

Houby jsou příjemným zpestřením jídelníčku. Myslím samozřejmě na houby jedlé. Sbírejte a konzumujte jen ty houby, které dobře znáte. Pak je to báječná zábava a velké pochutnání na talíři.


Knedlíčky z pivního sýra

Knedlíčky z pivního sýra

Knedlíčky z pivního sýra jsou chuťově velmi výrazné. S vývarem utvoří jedinečnou polévku. Lze je podávat samotné, jako předkrm s nějakým, vámi oblíbením dresinkem. Zkuste si je představit jako lehkou večeři se zeleninovým salátem a sklenkou bílého vína. Rozhodně vás nezklamou.

Recept na ricottové knedlíčky – Ndunderi

Recept na ricottové knedlíčky – Ndunderi

Tyhle báječně chutnající knedlíčky, nebo také noky, jsem poprvé ochutnala v Itálii. Natolik mě zachutnali, že jsem si říkala, že musím získat recept. Recept jsem sehnala a ráda se s vámi o něj podělím.