Pomazánka ze zbylého pečeného masa

Pomazánka ze zbylého pečeného masa
7.5.2024  |  Stáhnout jako PDF

Pomazánka ze zbylého pečeného masa je lahůdka. Už samotné pečené maso je navoněné pečenou cibulkou, česnekem, kmínem, rozmarýnem, kořením, zpravidla pod pečené přidávám i půl deci Metaxy. To všechno dodá masu výbornou chuť. Zbylým masem nepřekrmuji ani manžela ani sebe. Zbylé maso vždy skončí v mrazáku a časem z něj vyrábím výborné pomazánky. Tohle je jedna z nich.

Na přípravu pomazánky pro 8 osob budeme potřebovat

  • 500 g pečeného masa (měla jsem směs 80 % hovězího a 20 % krůtího)
  • 1 šalotku
  • 1,5 rohlíku namočeného v mléce (mléka cca 1 dl)
  • 100 g Rondelé (čerstvý sýr s vlašskými ořechy)
  • 100 g zakysané smetany 16 % tuku
  • 30 g změklého másla
  • 1 čajovou lžičku mleté sladké papriky
  • Na dochucení sůl, mletý pepř, chilli – vše dle chuti každého
  • Hrst nasekané pažitky nebo kopru

Náročnost:        snadné

Doba přípravy:  20 minut  

Postup přípravy pomazánky ze zbylého pečeného masa

Maso, šalotku i namočený rohlík semeleme na masovém strojku. K namletému masu přidáme výborně chutnající čerstvý sýr s vlašskými ořechy Rondelé, změklé máslo, zakysanou smetanu.

Směs důkladně promícháme. Měla by mít hustější texturu jako všechny masové pomazánky. V žádném případě nesmí být řídká.

Pomazánku osolíme pár špetkami soli, okořeníme několika otočením mlýnku s černým pepřem. Kdo chce, přidá si i trochu chilli. Pomazánku znovu důkladně promícháme, aby se koření rozprostřelo v celém množství pomazánky.

Je dobré nechat pomazánku tak hodinu proležet na chladném místě. Výborná je na opečeném bílém pečivu a se sklenicí našeho (plzeňského) piva.

  • Nový komentář