Tvarohová pomazánka s jarními bylinkami a křenem

17. duben 2015

Také se teď na začátku jara cítíte trochu unaveni. Rozhodla jsem se lehce změnit jídelníček a konzumovat více syrové zeleniny. Tvarohová pomazánka s bylinkami a křenem je plná vitamínů, je lehká jako pírko a hotová skutečně za pár minut.

Tvarohová pomazánka s jarními bylinkami a křenemTvarohová pomazánka s jarními bylinkami a křenem

Když neseženete mnou uváděné bylinky, použijte jiné.

Třeba petrželku nebo jarní cibulky i s natí, libeček, či dobromysl. Kombinaci si zvolte sami.

Já jsem použila medvědí česnek, protože mi poprvé roste na zahradě, kvetoucí popenec, protože ho máme plnu zahradu a pažitku proto, že je teď krásně svěže zelená. Z popence jsem obrala fialové kvítky na dozdobení.

 

Na tvarohovou pomazánku budeme potřebovat

  • 250 g tvarohu (ne však ve vaničce)
  • 2 polévkové lžíce jogurtu
  • 2 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 2 polévkové lžíce (vrchem) nastrouhaného křenu
  • 1 polévková lžíce kvalitní sardelové pasty
  • Hrst nasekaných bylinek dle vlastního výběru
  • Sůl
  • Pepř
  • Pečivo dle vlastního výběru

Postup přípravy tvarohové pomazánky

Křen oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme množství, které se vejde do dvou polévkových lžic.

Tvaroh vybalíme z obalu a vložíme do skleněné misky ke křenu.

Přidáme sardelovou pastu, jogurt a zakysanou smetanu.

Bylinky opereme, nasekáme a přidáme do misky.

Vidličkou pomazánku promícháme, přidáme trochu mletého černého pepře a dle vlastní chuti osolíme.

Pomazánka je výborná s bílým i tmavým pečivem nebo s opečeným toustem či opečeným chlebem.

 

Medvědí česnek, pažitka a popenec
Medvědí česnek, pažitka a popenec
Tvarohová pomazánka s jarními bylinkami
Tvarohová pomazánka s jarními bylinkami
Pomazánka s bílým pečivem
Pomazánka s bílým pečivem

Pomazánka s květy popence
Pomazánka s květy popence
Detail pomazánky
Detail pomazánky
Jen se zakousnout ...
Jen se zakousnout ...


Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli!

Autor Marcela Hackerová

Autor: Marcela Hackerová

Jsem vášnivá kuchařka a ráda jezdím do Žďáru.... Najdete mě také na Facebooku


Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 38x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

K tomuto příspěvku se zatím nikdo nevyjádřil! Budete první?

Čtěte také...

Svítek s jarními bylinkami, jak ho připravovala moje babička

Svítek s jarními bylinkami, jak ho připravovala moje babička

Když se po jaru na záhonku objevily první listy hlávkového salátu, babička upekla svítek s kopřivami na tom největším plechu. Byla to náramná dobrota. Léta jsem ho nepekla, až letos jsem si na něj vzpomněla.

Pomazánka z brynzy – pomazánka Liptauer

Pomazánka z brynzy – pomazánka Liptauer

Jestli jste ještě nikdy neochutnali brynzu, je to velká škoda. Je výborná. V pomazánce Liptauer se snoubí její skvělá chuť s bylinkami, kyselou okurkou, kořením i nasekanou chilli papričkou. Překvapte rodinu nebo hosty pomazánkou Liptauer. Je hotová doslova za pár minut.


Šunková pomazánka s čerstvým sýrem Cottage

Šunková pomazánka s čerstvým sýrem Cottage

Šunková pomazánka je výborná k snídani i k večeři. Děti si ji zamilují jako lehkou svačinku do školy. Chutná skvěle s rohlíkem i opečeným chlebem.

Pomazánka z vařeného vepřového kolena, slaniny a křenu

Pomazánka z vařeného vepřového kolena, slaniny a křenu

Pomazánka z vařeného kolena je velmi lákavé pohoštění. Je výborná i k snídani nebo jako studená večeře s čerstvým salátem. Vyzkoušejte a uvidíte, že se k receptu budete rádi vracet.