Pizza párky nejen na dětskou párty

8. únor 2018

Pizza párky jsou skvělé pohoštění nejen pro děti. Těsto je připravené raz dva, je bez kvasnic a upečené za půl hodiny. Já pizza párky téměř vždy připravuji z dvojnásobné dávky, a i to je někdy málo.

Pizza párky nejen na dětskou pártyPizza párky nejen na dětskou párty

Na přípravu 10 kusů pizza párků budeme potřebovat

Na těsto

  • 250 g hladké mouky + na podsypání
  • 50 g másla
  • 75 ml vlažného mléka
  • 1 kávovou lžičku soli
  • 1 celé vejce

Na náplň

  • 3-4 nožičky párků (měla jsem vídeňské)
  • 2 polévkové lžíce italského sugo al pomodoro (ochucená rajčatová omáčka)
  • Plátek tvrdého sýra s vyšším obsahem tuku (měla jsem Provolone)
  • Koření na pizzu
  • 1 rozšlehané vajíčko na potření
  • Oregano na posypání
  • 1 plech
  • 1 arch papíru na pečení

Postup přípravy pizza párků

Do vlažného mléka vložíme máslo a necháme ho v mléce rozpustit. Mouku smícháme se solí. Párky nakrájíme na stejné, 5 cm dlouhé špalíky.

Do mísy na zadělávání nalijeme mléko s rozpuštěným máslem a přidáme jedno celé vajíčko. Vše prošleháme.

Do prošlehané směsi postupně zapracujeme mouku a vypracujeme těsto.

Těsto se nelepí a dobře se s ním pracuje.

Prohnětené těsto rozválíme na plát 1 – 2 mm silný. Kráječem na pizzu vykrajujeme obdélníky 9x12cm.

Protože jsem chtěla mít jednotlivé kusy stejně velké, vystřihla jsem si nejdříve šablonu z tvrdého papíru.

Okrojky těsta znovu rozválíme. Z těsta bychom měli získat 10 stejně velkých obdélníků.

Okraje obdélníků potřeme rozšlehaným vajíčkem, aby dobře přilnuly při svinutí.

Troubu zapneme na 180 °C.

Připravené párky podélně nařízneme. Do každého řezu lžičkou vložíme trochu italského suga, tenký plátek sýra a vše lehce posypeme kořením na pizzu.

Postup přípravy pizza párkůPostup přípravy pizza párků
Zdroj: Marcela Hackerová

Naplněný párek položíme na okraj obdélníku z těsta a lehce jej svineme do trubičky. Okraje stlačíme vidličkou, aby náplň zůstala uvnitř.

Naplněné balíčky s párky potřeme rozšlehaným vejcem, lehce posypeme oreganem a vyskládáme je na plech, vystlaný papírem na pečení.

Plech vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme je 25 – 30 minut.

Upečené pizza párky, podáváme vlažné nebo studené s italskou ochucenou omáčkou z rajčat.

Dospělým je můžeme podávat na talířcích jako lehké občerstvení (tapas) s vínkem.

Suroviny na náplň pizza párků
Suroviny na náplň pizza párků
Vykrajování obdélníků z těsta podle šablony
Vykrajování obdélníků z těsta podle šablony
Naplněné párky před zabalením do těsta
Naplněné párky před zabalením do těsta

Pizza párky potřené rozšlehaným vajíčkem
Pizza párky potřené rozšlehaným vajíčkem
Pizza párky potřené rozšlehaným vajíčkem a posypané oreganem
Pizza párky potřené rozšlehaným vajíčkem a posypané oreganem
Upečené pizza párek
Upečené pizza párek

Upečené pizza párky.
Upečené pizza párky.
Upečené pizza párky..
Upečené pizza párky..
Upečené pizza párky – detail na řezu
Upečené pizza párky – detail na řezu


Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli!

Autor Marcela Hackerová

Autor: Marcela Hackerová

Jsem vášnivá kuchařka a ráda jezdím do Žďáru.... Najdete mě také na Facebooku


Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 4.94 hvězdiček / Hodnoceno: 32x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

K tomuto příspěvku se zatím nikdo nevyjádřil! Budete první?

Čtěte také...

Pizza Marcela s cibulkovými kroužky

Pizza Marcela s cibulkovými kroužky

Jak jsme mohli před rokem 1989 bez pizzy žít. To opravdu nevím. Pizza je vlastně kulatá chlebová placka, která se zdobí a dochucuje rozkrájenými rajčaty, sardelkami, šunkou, sýrem a sype se středomořskými bylinkami. Já ji mám moc ráda s cibulovými kroužky.

Plněná sekaná – nejen velikonoční

Plněná sekaná – nejen velikonoční

Upéct si plněnou sekanou je radost. Práce není složitá, řekla bych, že je hravá. A výsledný chuťový i vizuální dojem vás dostane. Na velikonoce je jako dělaná. Jsou v ní vajíčka, a když použijete ta domácí, pak bude sekaná na talíři svítit jako jarní sluníčko.


Sváteční, nejen vánoční, bramborový salát

Sváteční, nejen vánoční, bramborový salát

Bramborový salát je rozhodně dvojče smažených řízků a pečeného masa. Bramborový salát nesmí nikdy chybět na našich rodinných oslavách. Vánoční bramborový salát je tradice, přes kterou ani vlak nejede. Bramborový salát nám všem velmi chutná.

Nové koření – plody pimentovníku nejen v naší kuchyni

Nové koření – plody pimentovníku nejen v naší kuchyni

Nové koření používá při vaření snad každý. Zamysleli jste se někdy nad tím, odkud pochází, jak roste, jak se pěstuje nebo upravuje? Znáte látky, které obsahuje, jak nové koření působí na náš organizmus? Pojďte se projít světem nového koření. Pokud tak učiníte, zjistíte zajímavé informace.