Slané kremrole – Norimberské klobásy v listovém těstě

14. červen 2016

Pikantní klobásky obalené křupavým listovým těstem, bohatě posypané slaným sýrem pecorino je chuťová rajská zahrada. Je to naprosto dokonalé občerstvení na setkání s přáteli nebo rodinou.

Slané kremrole – Norimberské klobásy v listovém těstěSlané kremrole – Norimberské klobásy v listovém těstě

Samozřejmě, že můžete použít koupené listové těsto, ale výsledek nebude stát za nic. Důvod je jednoznačný, nevalná chuť hotového pokrmu.

Připravte si svoje vlastní, rychlé listové těsto jako já. A rozhodně stojí za to, přečíst si, co kupované listové těsto obsahuje.

Na přípravu 12 ks slaných kremrolí budeme potřebovat

  • 200 g rychlého listového těsta
  • 12 ks norimberských klobásek (jsou 10 cm dlouhé a mají průměr 1,5 cm)
  • 1 rozšlehané vajíčko
  • 2 polévkové lžíce nastrouhaného sýra Pecorino nebo Parmazán

Dále budeme potřebovat

  • Vál a váleček
  • Kráječ na pizzu
  • 40 cm dlouhé pravítko

Postup přípravy slaných kremrolí

Z připraveného listového těsta rozválíme plát cca 25 x 35 cm.

Abychom nakrájeli stejně široké pruhy těsta, pečlivě si ho rozměříme na 12 stejně širokých a stejně dlouhých pruhů. Pomocí dlouhého pravítka a kráječe na pizzu je z rozváleného těsta nakrájíme.

Troubu zapneme a na termostatu nastavíme teplotu 200 °C.

Norimberské klobásky osušíme papírovou utěrkou. Každou klobásku obtočíme pruhem těsta tak, aby se jednotlivé smyčky překrývaly 2-3 mm. Stejně, jako když natáčíte těsto na kremrole, nebo obinadlo okolo ruky.

Slané kremrole – Norimberské klobásy v listovém těstěSlané kremrole – Norimberské klobásy v listovém těstě
Zdroj:  Marcela Hackerová

S těstem se výborně pracuje. Nelepí se, netrhá se a je velmi elastické.

Naplněné kremrole pokládáme na plech, vyložený pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem a bohatě posypeme nastrouhaným sýrem.

Když vám zbude rozšlehané vajíčko a nastrouhaný sýr, připravte si výbornou zeleninovou polévku se sýrovou zavářkou stracciatellou.

Plech s kremrolkami vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme 5 minut. Pak teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 30 minut. Na posledních 5 minut, z uvedených 30, zapneme horkovzduch.

Upečené je necháme na plechu vychladnout.

Podáváme samostatně nebo se salátem. Do salátu můžete přidat i upečené spadané nudličky sýra, jsou křupavé a velmi chutné.

Na každém stole budou slané kremrolky ozdobou.

Uděláte-li si své vlastní listové těsto, kremrolky budou křupavé i po mnoha hodinách a neztratí nic ze své původní chuti.

 

Norimberské klobásky, sýr a vajíčko
Norimberské klobásky, sýr a vajíčko
200 g rychlého listového těsta (levá část)
200 g rychlého listového těsta (levá část)
Listové těsto nakrájené na dlouhé pruhy
Listové těsto nakrájené na dlouhé pruhy

Klobásky jako kremrolky-před pečením
Klobásky jako kremrolky-před pečením
Kremrolky s klobáskami, potřené rozšlehaným vajíčkem a posypané sýrem
Kremrolky s klobáskami, potřené rozšlehaným vajíčkem a posypané sýrem
Upečené slané kremrolky
Upečené slané kremrolky

Upečené kremrolky v detailu
Upečené kremrolky v detailu
A můžeme se pustit do křupavé a pikantní dobroty
A můžeme se pustit do křupavé a pikantní dobroty
Kremrolky s klobáskami na řezu
Kremrolky s klobáskami na řezu


Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli!

Autor Marcela Hackerová

Autor: Marcela Hackerová

Jsem vášnivá kuchařka a ráda jezdím do Žďáru.... Najdete mě také na Facebooku


Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 4.98 hvězdiček / Hodnoceno: 50x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

K tomuto příspěvku se zatím nikdo nevyjádřil! Budete první?

Čtěte také...

Slané plněné rohlíčky

Slané plněné rohlíčky

Slané plněné rohlíčky jsou výborné, chuťově výrazné a neodolatelné. Když ochutnáte jeden, budete sahat pro další a další.

Recept na rychlé listové těsto

Recept na rychlé listové těsto

Maminčino upečené listové těsto bylo křupavé i druhý den. To se mi u kupovaného listového těsta nikdy nestalo. Už za dvě hodiny od upečení chutnalo po vosku a o křupavosti se nedalo mluvit vůbec. Pustila jsem se do vlastního listového těsta a byla to trefa do černého. Žádné složité postupy a výborný…


Polévka z raného hlávkového zelí – nejchutnější polévka co znám

Polévka z raného hlávkového zelí – nejchutnější polévka co znám

Do polévky z hlávkového zelí budete potřebovat minimum surovin a její chuť vás doslova uchvátí. Je to úplně jiná polévka než z kysaného zelí. Tváří se, že je v ní smetana, ale smetana tam není.

Recept na slaný cuketový koláč podle Marcely

Recept na slaný cuketový koláč podle Marcely

Ať je léto nebo zima, můžeme si připravit chutný převážně zeleninový koláč na listovém těstě. Lehká, chutná večeře, které se nikdy nepřejíte.