Kachní stehna pečená na zelí v remosce

15. červenec 2016

Do křupava upečená kachní stehna na zelí je jedno z jídel, které zbožňuji. Kachní maso je chutné, příprava rychlá a vám tak zbude více času pro sebe a pro rodinu.

Kachní stehna pečená na zelí v remosceKachní stehna pečená na zelí v remosce

Na přípravu 4 porcí kachních stehýnek budeme potřebovat

4 kachní stehna

500 g kysaného zelí

½ pikantní klobásy nakrájené na kostičky

1 středně velká, na kostičky nakrájená, cibule

0,5 dl vody

Sůl

1 rovná čajová lžička sladké papriky nebo grilovacího koření

Na dochucení zelí si připravíme

1 čajovou lžičku krupicového cukru

1 kávovou lžičku soli

1 kávovou lžičku kmínu

Postup přípravy pečených kachních stehýnek s kysaným zelím

Pokud je kysané zelí příliš ostré, propláchneme ho ve studené vodě. Okapané vložíme do nádoby remosky.

Lehce zelí osolíme, přidáme cukr, kmín, nakrájenou cibuli a klobásu pokrájenou na menší kousky, aby pustila do zelí co nejvíce své chuti. Podlijeme připravenou vodou a vše promícháme a rovnoměrně rozprostřeme po dně remosky.

Kachní stehýnka vykostíme. Kosti nevyhazujeme, příležitostně je použijeme do vývaru nebo kaldounu. Můžeme je položit také na zelí a společně upéct.

Sůl promícháme s paprikou. Lze použít i grilovací koření. Směsí soli a papriky posypeme kachní stehna z obou stran a položíme je kůží nahoru na zelí.

Žádný tuk nepřidáváme. Kachní kůže ho má dostatek.

Přiklopíme víko remosky a můžeme začít péct. Asi v polovině pečení zkontrolujeme, zda má zelí dostatek šťávy, aby se nepřipalovalo. V případě potřeby lze zelí lehce podlít vodou.

Pečeme přibližně 1 hodinu a 10 minut, pak remosku vypneme a po deseti minutách odklopíme víko.

Kůže kachních stehýnek po upečení získá krásnou medovou barvu a chuť zelí je vynikající.

Pokud nemáte remosku, tak si ji určitě pořiďte. Ušetříte tak značné množství energie a pečené maso má jinou, lepší chuť než upečené v troubě.

U mě v kuchyni remoska zažívá velkou renesanci.

Můžeme v zimě podávat s kynutým knedlíkem nebo v létě s bramborovými klíny, lehce obalenými v pikantní paprice se solí. To je sice příloha netradiční, ale velmi chutná.

 

Vykostěná kuřecí stehna
Vykostěná kuřecí stehna
Zelné lůžko
Zelné lůžko
Kachna na zelí před pečením
Kachna na zelí před pečením

Kachní stehna pečená na zelí v remosce - detail
Kachní stehna pečená na zelí v remosce - detail
Kachní stehna pečená na zelí v remosce
Kachní stehna pečená na zelí v remosce
Kachní stehna pečená na zelí
Kachní stehna pečená na zelí


Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli!

Autor Marcela Hackerová

Autor: Marcela Hackerová

Jsem vášnivá kuchařka a ráda jezdím do Žďáru.... Najdete mě také na Facebooku


Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 4.94 hvězdiček / Hodnoceno: 63x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

kraus gražyna

úterý, 21. listopad 2017
19:19

už ji délam takhle podruhe je vynikajici


posted by: kraus gražyna [Odpovědět]

Čtěte také...

Vepřová krkovice se zeleninou a bramborami, upečená v remosce

Vepřová krkovice se zeleninou a bramborami, upečená v remosce

Koncem léta je všude k mání tolik zeleniny, až mi někdy oči přecházejí a nevím, co uvařit dřív. Dnes jsem připravila krkovici se zeleninou a bramborami v jednom hrnci. Kromě úspory špinavého nádobí a času to má ještě jednu výhodu, společným pečením jídlo chutná mnohem lépe.

Recept na kachní prsa opékaná na pánvi se zeleninou a bramborovo-dýňovou kaší

Recept na kachní prsa opékaná na pánvi se zeleninou a bramborovo-dýňovou kaší

Přiznám se, že pro mne, jako dítě, byla kachna na talíři stejná noční můra, jako pro Škopkovic děti králík. Skutečně jsem několik desítek let kachnu vytěsnila ze svého jídelníčku. Až manžel mě přesvědčil, že bychom mohli zkusit udělat kachní prsa jako minutku. Věřte, nevěřte, ale něco tak výborného …


Recept na kachní kaldoun – polévku z kachních drobů

Recept na kachní kaldoun – polévku z kachních drobů

Kaldoun je hustá zadělávaná polévka z kachních drobů, skeletů, krků a ořezů. Je to taková sváteční polévka. Pohlédneme-li ale na délku lidského života, je vlastně svátkem každý den. Pak si tuto mimořádně chutnající polévku můžeme uvařit kdykoli na ni dostaneme chuť.

Výroba domácího kvašeného zelí

Výroba domácího kvašeného zelí

Vyrobit si kysané zelí doma není vůbec složité. Stačí k tomu odhodlání, asi 2 hodiny práce a 6 týdnů trpělivého čekání na přeměnu zelí z hlávkového na kysané.