Masové kuličky plněné čedarem

9. září 2015

Masové kuličky připravené na různé způsoby patří k mým oblíbeným. Nejraději je mám připravené z hovězího masa servírované s omáčkou z cibule a paprik.

Masové kuličky plněné čedaremMasové kuličky plněné čedarem

Na přípravu 14 ks masových kuliček budeme potřebovat

  • 350 g mletého hovězího masa
  • 1 větší syrová brambora
  • 2 polévkové lžíce škrobu Solamyl
  • 1 syrové vejce
  • 1 menší cibule
  • 2 polévkové lžíce nasekané plocholisté petržele
  • 3 ks sušených rajčat naložených v oleji nasekaných na velmi jemno
  • 50 g čedaru nakrájeného na kostičky o hraně do 1 cm
  • 1 čajová lžička soli
  • Čerstvě namletý pepř (asi 5x otočení mlýnkem)
  • Řepkový nebo slunečnicový olej na smažení
  • Pánev na smažení (litinovou, titanovou nebo teflonovou)

Postup přípravy masových kuliček

Mleté hovězí maso dáme do misky.

Bramboru oloupeme a nastrouháme na slzičky. Cibuli nakrájíme na velmi jemno  a přidáme do misky k masu.

Rozklepneme vajíčko, přisypeme Solamyl, nasekanou petrželku a sušená rajčata. Jako poslední do misky přidáme sůl a pepř.

Směs důkladně promícháme vidličkou nebo ručně a necháme ji odpočinout.

Mezi tím si nakrájíme čedar na 14 stejně velkých kostiček. Do pánve nalijeme vyšší vrstvu oleje a necháme zahřívat.

Směs díky hovězímu masu krásně váže a při smažení se vůbec nedrolí.

Polévkovou lžící oddělujeme množství směsi na jednotlivé kuličky. Hotové by měly být velké asi 4 cm.

Kopeček směsi položíme do dlaně a vytvoříme placičku. Doprostřed placičky položíme kostku čedaru.

 

Náplň (čedar) masových kuličekNáplň (čedar) masových kuliček
Zdroj:  Marcela Hackerová

 

Okraje placičky přehneme přes sýr a krouživým pohybem mezi oběma dlaněmi vytvoříme kuličku.

Takto pokračujeme, až zpracujeme všechnu připravenou masovou směs. Jde to poměrně rychle.

Do rozpáleného oleje vložíme kuličky a zvolna je opékáme ze všech stran přibližně 12-15 minut.

Test propečení zkuste na jedné kuličce.

Hotové kuličky položíme na papírový ubrousek. Sami se přesvědčíte, že hovězí maso nesaje tuk. Na papírovém ubrousku mnoho tuku nezůstane.

Masové kuličky podávám nejraději s paprikovou omáčkou, holandskou omáčkou, a když je málo času, je vynikající i obyčejná hořčice.

Jako přílohu mám nejraději čerstvý chléb nebo vdolky.

Zkuste si také masové kuličky připravit doma a napište mi, jak vám chutnaly.

 

Suroviny na masové kuličky
Suroviny na masové kuličky
Směs na masové kuličky
Směs na masové kuličky
Náplň (čedar) masových kuliček
Náplň (čedar) masových kuliček

Masové kuličky před smažením
Masové kuličky před smažením
Usmažené masové kuličky
Usmažené masové kuličky
A můžeme se pustit do jídla
A můžeme se pustit do jídla


Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli!

Autor Marcela Hackerová

Autor: Marcela Hackerová

Jsem vášnivá kuchařka a ráda jezdím do Žďáru.... Najdete mě také na Facebooku


Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 39x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

K tomuto příspěvku se zatím nikdo nevyjádřil! Budete první?

Čtěte také...

Smažené bramborové kuličky s konzervovaným tuňákem

Smažené bramborové kuličky s konzervovaným tuňákem

Vyzkoušejte bramborové kuličky s konzervovaným tuňákem. Brambory najdete ve spíži a někde se určitě krčí zapomenutá konzerva tuňáka. Připravíte si rychlou a výbornou pochoutku, po které se jen zapráší.

Recept na plněné cukety v rajské omáčce s těstovinami

Recept na plněné cukety v rajské omáčce s těstovinami

Plněné cukety v rajčatové omáčce s těstovinami miluju. Příprava je jednoduchá a chuťový efekt je nepopsatelný. V sezoně cuket je to levné, rychle připravené a chuťově výtečné jídlo.


Pastýřské plněné placky

Pastýřské plněné placky

Pastýřské plněné placky jsou skutečná dobrota a poslouží jako velmi sytý oběd nebo večeře. Když se nakrájí na čtvrtiny, pochutnají si i děti.

Sterilované papriky plněné hlávkovým zelím

Sterilované papriky plněné hlávkovým zelím

Sterilované papriky plněné hlávkovým zelím jsou chuťově výrazný společník pečeného nebo grilovaného masa, smažených sýrů, zabijačkových pochoutek, k pivu i opečené klobáse. Variant je celá řada, záleží jen na vás, kterou si vyberete.