Recept na slaný cuketový koláč podle Marcely

27. listopad 2014

Ať je léto nebo zima, můžeme si připravit chutný převážně zeleninový koláč na listovém těstě. Lehká, chutná večeře, které se nikdy nepřejíte.

Recept na slaný cuketový koláč podle MarcelyRecept na slaný cuketový koláč podle Marcely

Ať je léto nebo zima, můžeme si připravit chutnou převážně zeleninovou pizzu na listovém těstě. Lehká, chutná večeře, které se nikdy nepřejíte.

S u r o v i n y:

  • 1 listové těsto připravené k pečení
  • Salsa verde nebo Pesto Genovese
  • cuketa libovolné velikosti bez jadřinců
  • 2 rajská jablka střední velikosti
  • 15 – 20 vypeckovaných a solených černých oliv
  • 2 cibule střední velikosti
  • 100 g Balkánský sýr
  • sůl, pepř, koření na pizzu
  • čerstvé bylinky – rozmarýn, tymián a oregano

P o s t u p:

Nejprve si připravíme suroviny a předehřejeme si troubu na 180 °C. Cuketu oloupeme (menší není třeba), rozkrojíme podélně na polovinu. Jednotlivé poloviny zbavíme jadřinců. Poté nakrájíme cuketu na půlkolečka o síle cca 0,5 cm.

Rozložíme je na utěrku, posolíme z obou stran a necháme ji cca 30 min. „vypotit“, aby se zbavila vody. Mezi tím si nakrájíme rajčata na plátky, cibuli na kolečka a vypeckované olivy rovněž na kolečka. Cuketu osušíme.

Následně si na plech rozložíme listové těsto připravené k pečení. Potřeme jej po celé ploše tenkou vrstvou pesta nebo salsy. Poklademe osušenými cuketovými plátky rovnoměrně po celém těstě.

Na cuketu rozložíme rajčata a posypeme nakrájenými černými olivami a nasekanou cibulí. Osolíme a opepříme po celé ploše, přidáme koření na pizzu.

Nakonec rozdrobíme po celé ploše 100g balkánského sýra a posypeme nasekanými čerstvými bylinkami (kombinace – rozmarýn, tymián, oregano).

Náplň lze libovolně kombinovat i se šunkou, slaninou, klobásou, sýry. Vložíme do trouby rozehřáté na 180 stupňů a pečeme cca 35 – 40 minut.

02719a Příprava
02719a Příprava
02720a Před pečením
02720a Před pečením
02722a Detail před pečením
02722a Detail před pečením

02726a Vše připraveno k pečení
02726a Vše připraveno k pečení
02727a Hotovo - máme pečeno
02727a Hotovo - máme pečeno
02733a Servírování
02733a Servírování


Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli!

Autor Marcela Hackerová

Autor: Marcela Hackerová

Jsem vášnivá kuchařka a ráda jezdím do Žďáru.... Najdete mě také na Facebooku


Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 4.9 hvězdiček / Hodnoceno: 84x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

JKZ

neděle, 30. listopad 2014
19:28

Výborná záležitost. Určitě úspěch.


posted by: JKZ [Odpovědět]

Čtěte také...

Recept na vánoční perníčky s vitráží podle Marcely

Recept na vánoční perníčky s vitráží podle Marcely

Když se naprosto zoufalí vrátíte 23. prosince z vánočního maratonu po obchodech zklamaní, že jste neobjevili ten správný dárek od srdce, nezoufejte! Upečte si tyto voňavé perníčky. Zabalte je do celofánového sáčku, přidejte barevnou mašli, naději a krásné přání. Všichni obdarovaní na Váš dárek jen t…

Slaný koláč plněný mangoldem

Slaný koláč plněný mangoldem

Příprava slaného koláče plněného mangoldem je poměrně jednoduchá. Kdo mangold nerad, může ho nahradit třeba smaženými houbami. Přimlouvám se, vyzkoušejte koláč s mangoldem, je vynikající.


Slaný koláč z listového těsta (quiche), plněný osmaženou jarní cibulkou, paprikou a klobáskami

Slaný koláč z listového těsta (quiche), plněný osmaženou jarní cibulkou, paprikou a klobáskami

Slaný koláč, francouzsky „quiche“, vám nabízí tolik chutí a tolik možností. Stačí pohled a už máte plnou pusu slin a jen čekáte, kdy konečně vychladne a vy se budete moci do něj zakousnout. Na náplň můžete dát průchod svým chutím a fantazii.

Kynutý švestkový koláč, připravený podle mojí maminky

Kynutý švestkový koláč, připravený podle mojí maminky

Ze všech koláčů na světě mám nejraději ten švestkový, s krásně křupavou drobenkou podle receptu mojí maminky. Každý rok netrpělivě vyhlížím, kdy už budu moci utrhnout první švestky, abych si upekla zázrak, zvaný švestkový koláč.