
Připravte si na Velikonoce jehněčí kotlety netradičním způsobem. Rozmarýn je kouzelník a dodá velikonočnímu pohoštění delikátní chuť. Odlehčený velikonoční oběd Vám bude nejvíc chutnat se zeleninou.
Na 4 porce jehněčích kotlet na rozmarýnu budeme potřebovat:
- 4 ks jehněčích kotlet s kostí
- 100 g slaniny nakrájené na kostičky
- 2 polévkové lžíce oleje
- 1 větvičku rozmarýnu
- hrubozrnou sůl NaturWAY
- 1 dl suchého bílého vína
- 2 stroužky česneku
- 1 větší cibuli
- 2 středně velké mrkve
- ½ menšího celeru
- 4 cherry rajčátka
- 2 polévkové lžíce rajčatové omáčky (sugo)
Příprava 30 minut
Opečení na pánvi 2x4 minuty po každé straně
Dopečení v troubě 20 minut na 200 °C
Náročnost snadné
Postup přípravy jehněčích kotlet na rozmarýnu
Z jehněčích kotlet odstraníme přebytečný tuk, dlaní kotlety trochu naklepeme. Jehněčí kotlety osolíme, obalíme je v nasekaném rozmarýnu a zakápneme olejem. Kotlety necháme chvilku odpočívat.
Zatím co nám budou kotlety odpočívat, připravíme si zeleninu. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, celer na nudličky a cibuli na měsíčky. Ale je to na Vás, jak si zeleninu nakrájíte.
Zapneme troubu a předehřejeme ji na 200 °C. Připravíme si pánev na opečení jehněčích kotlet. Do rozpálené pánve dáme kostičky slaniny, jehněčí kotlety i s olejem, který z nich stekl, a dva rozmáčknuté česneky (později je vyhodíme).
Opečeme jehněčí kotlety po obou stranách (2 x 4 minuty) a pak podlijeme bílým vínem. Tekutinu zredukujeme na polovinu.
Po zredukování vína z pánve vyndáme česnek, a naopak do pánve přidáme všechnu připravenou zeleninu a rajčatovou omáčku (sugo). Vše v pánvi promícháme, přiklopíme poklicí a v troubě dopečeme 20 minut při nastavených 200 °C.
Podáváme s kuskusem (přípravu kuskusu najdete v odkazu) nebo s rýží. Hranolky jsou hříšně dobré.
Připravte si na Velikonoce jehněčí kotlety netradičním způsobem. Rozmarýn je kouzelník a dodá velikonočnímu pohoštění delikátní chuť. Odlehčený velikonoční oběd Vám bude nejvíc chutnat se zeleninou.
-
Nový komentář