A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z

Sádlo kachní

13. listopad 2018

Nedávno mi jedna paní položila otázku, co může udělat z kachní kůže. Kachní kůže obsahuje značné množství tuku. Já z kachní kůže připravuji kachní sádlo i se škvarky.

Sádlo kachníSádlo kachní

Nedávno mi jedna paní položila otázku, co může udělat z kachní kůže. Při výčtu možného využití kachny jsem docela zapomněla na kachní kůži.

Kachní kůže obsahuje značné množství tuku.  Já z kachní kůže připravuji kachní sádlo i se škvarky.

Kůži z krku i ostatní ořezy kůže nakrájíme na čtverečky asi o hraně 1 cm. Nakrájenou kůži vhodíme do zahřátého kastrolu a budeme s ní zacházet jako bychom škvařili vepřové sádlo.

Během chvíle kůže začne pouštět tuk. Sádlo i se škvarky (čtverečky kůže) mícháme a smažíme je na mírném ohni, aby se tuk nepřepaloval. Zabere to přibližně 20 minut.

Husí škvarky se škvaříKachní škvarky se škvaří
Zdroj: Marcela Hackerová

Když se z kachní kůže vyškvaří tuk, čtverečky se zmenší a začnou hnědnout. Kastrol odstavíme.

Nyní se můžeme rozhodnout, zda škvarky ponecháme v tuku nebo zda je ze sádla vyjmeme a použijeme je třeba umleté do paštiky nebo do knedlíčků.

Kachní sádlo použijeme všude tam, kde běžně používáme sádlo vepřové. Ideální je na konfitování.

Při konfitování ponoříme maso do tuku (v našem případě kachního sádla) a velmi pomalu ho dusíme - „konfitujeme“ při teplotě do 100 °C.

Já škvarky ponechávám v sádle a směs používám k přípravě jíšky do polévky nebo do zelí. Z jedné kachny, kterou porcuji, získám přibližně 1,5 – 2 dl sádla.

Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli!

Autor Marcela Hackerová

Autor: Marcela Hackerová

Jsem vášnivá kuchařka a ráda jezdím do Žďáru.... Najdete mě také na Facebooku


Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 5x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

K tomuto příspěvku se zatím nikdo nevyjádřil! Budete první?

Čtěte také...

Kachní stehna pečená na zelí v remosce

Kachní stehna pečená na zelí v remosce

Do křupava upečená kachní stehna na zelí je jedno z jídel, které zbožňuji. Kachní maso je chutné, příprava rychlá a vám tak zbude více času pro sebe a pro rodinu.

Recept na kachní prsa opékaná na pánvi se zeleninou a bramborovo-dýňovou kaší

Recept na kachní prsa opékaná na pánvi se zeleninou a bramborovo-dýňovou kaší

Přiznám se, že pro mne, jako dítě, byla kachna na talíři stejná noční můra, jako pro Škopkovic děti králík. Skutečně jsem několik desítek let kachnu vytěsnila ze svého jídelníčku. Až manžel mě přesvědčil, že bychom mohli zkusit udělat kachní prsa jako minutku. Věřte, nevěřte, ale něco tak výborného …


Recept na kachní kaldoun – polévku z kachních drobů

Recept na kachní kaldoun – polévku z kachních drobů

Kaldoun je hustá zadělávaná polévka z kachních drobů, skeletů, krků a ořezů. Je to taková sváteční polévka. Pohlédneme-li ale na délku lidského života, je vlastně svátkem každý den. Pak si tuto mimořádně chutnající polévku můžeme uvařit kdykoli na ni dostaneme chuť.

Kachna - porcování a vykosťování

Kachna - porcování a vykosťování

Když si koupíme celou, vyvrženou kachnu, měli bychom se nejprve rozhodnout, jaké jídlo z ní připravíme. Pečená kachna se zelím je v Čechách velmi oblíbená, ale na přípravu je to nuda.