
Když jsme byli s bratrem malí, byla kuřecí játra velká vzácnost. V krámu se neprodávala, a když se zabila starší slepice, měla jen jedny játra. Maminka je vždy přidávala do slepičího vývaru s domácími nudlemi. Nakrájela je na kousky a tak se dostalo na každého. Občas kuřecí játra připravím, jako tyhle – na zelenině. Je to taková nostalgická vzpomínka na dětství.
Na přípravu pokrmu budete potřebovat
- 300 g očištěných drůbežích jater, pokrájených na menší kusy
- 1 polévková lžíce sádla
- ½ pórku
- 4 ks cherry rajčátek
- ½ větší cibule
- Feferonku – množství podle své chuti
- ½ kvalitní klobásy
- ¼ červené papriky
- 4 plátky slaniny
- 2 stroužky česneku
- 1 polévkovou lžíci ostrého kečupu – nebo sladkého – podle své chuti
- 2 čajové lžičky balzamikového krému
- Sůl (jen trochu)
Postup přípravy receptu
Všechnu zeleninu nakrájíme na úhledné kousky, česnek utřeme se solí na pastu. Klobásu na kolečka, která překrojíme na polovinu.
Do pánve dáme sádlo a pokrájenou cibuli a slaninu a necháme ji zezlátnout. K osmažené slanině přidáme feferonku, všechnu zeleninu bez pórku, a krátce zarestujeme – stačí 3 minuty.
Pak přidáme kuřecí játra, nakrájený pórek a vše, za občasného promíchání, smažíme asi 5 minut.
Pánev odstavíme, přidáme kečup a balzamikový krém a opravdu jen špetku soli. Vše promícháme a necháme pár minut spojit všechny chutě.
Játra mají jemně ostrou, báječnou chuť.
Podáváme s rýží, bulgurem, opečeným toastem nebo s chlebem.
Recept na pikantní drůbeží játra se zeleninou
Zdroj:Marcela Hackerová
-
Nový komentář
-
Tom 15.9.2016 9:16 Odpovědět
-
Marcela . 15.9.2016 11:52 Odpovědět
-