Recept na pikantní drůbeží játra se zeleninou

Recept na pikantní drůbeží játra se zeleninou
19.2.2015  |  Stáhnout jako PDF

Když jsme byli s bratrem malí, byla kuřecí játra velká vzácnost. V krámu se neprodávala, a když se zabila starší slepice, měla jen jedny játra. Maminka je vždy přidávala do slepičího vývaru s domácími nudlemi. Nakrájela je na kousky a tak se dostalo na každého. Občas kuřecí játra připravím, jako tyhle – na zelenině. Je to taková nostalgická vzpomínka na dětství.

Na přípravu pokrmu budete potřebovat

  • 300 g očištěných drůbežích jater, pokrájených na menší kusy
  • 1 polévková lžíce sádla
  • ½ pórku
  • 4 ks cherry rajčátek
  • ½ větší cibule
  • Feferonku – množství podle své chuti
  • ½ kvalitní klobásy
  • ¼ červené papriky
  • 4 plátky slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 polévkovou lžíci ostrého kečupu – nebo sladkého – podle své chuti
  • 2 čajové lžičky balzamikového krému
  • Sůl (jen trochu)

Postup přípravy receptu

Všechnu zeleninu nakrájíme na úhledné kousky, česnek utřeme se solí na pastu. Klobásu na kolečka, která překrojíme na polovinu.

Do pánve dáme sádlo a pokrájenou cibuli a slaninu a necháme ji zezlátnout. K osmažené slanině přidáme feferonku, všechnu zeleninu bez pórku, a krátce zarestujeme – stačí 3 minuty.

Pak přidáme kuřecí játra, nakrájený pórek a vše, za občasného promíchání, smažíme asi 5 minut.

Pánev odstavíme, přidáme kečup a balzamikový krém a opravdu jen špetku soli. Vše promícháme a necháme pár minut spojit všechny chutě.

Játra mají jemně ostrou, báječnou chuť.

Podáváme s rýží, bulgurem, opečeným toastem nebo s chlebem.

Recept na pikantní drůbeží játra se zeleninouRecept na pikantní drůbeží játra se zeleninou
Zdroj:Marcela Hackerová

 

  • Nový komentář
  • Tom 15.9.2016 9:16
    Hledal jsem v googlu recept na játra. Měl jsem štěstí, že jsem narazil zrovna na Váš recept (na Vaše stránky). Recept je výborný, zase něco jiného :) Troufám si říci, že to není poslední recept, který jsem z Vašeho blogu dělal. Líbí se mi, že na stránkách máte i staročeské recepty, na které se někdy i pozapomnělo, tak i klasiky. Také velké + za povídání. Za mě máte velkou jedničku :)
    Odpovědět
    • Marcela . Marcela . 15.9.2016 11:52
      Tome, díky za Váš čas, který jste věnoval napsání komentáře k mému receptu. Váš komentář bylo pro mne velké pohlazení na duši. Snažím se vařit tak, aby mi chutnalo a zároveň, abych nejedla prázdné kalolrie, které jen přidávají na váze. Po pokrmech uvařených podle mých receptů by neměl nikdo přibrat na váze, ale zároveň by si měl pochutnat. Tak snad se mi to daří.
      Tome, na mých stránkách budete vždy vítán a svými názory (třeba i fundovaně negativními) nešetřete. Marcela
      Odpovědět