Recept na pikantní drůbeží játra se zeleninou

19. únor 2015

Když jsme byli s bratrem malí, byla kuřecí játra velká vzácnost. V krámu se neprodávala, a když se zabila starší slepice, měla jen jedny játra. Maminka je vždy přidávala do slepičího vývaru s domácími nudlemi. Nakrájela je na kousky a tak se dostalo na každého. Občas kuřecí játra připravím, jako tyhle – na zelenině. Je to taková nostalgická vzpomínka na dětství.

Recept na pikantní drůbeží játra se zeleninouRecept na pikantní drůbeží játra se zeleninou

Na přípravu pokrmu budete potřebovat

  • 300 g očištěných drůbežích jater, pokrájených na menší kusy
  • 1 polévková lžíce sádla
  • ½ pórku
  • 4 ks cherry rajčátek
  • ½ větší cibule
  • Feferonku – množství podle své chuti
  • ½ kvalitní klobásy
  • ¼ červené papriky
  • 4 plátky slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 polévkovou lžíci ostrého kečupu – nebo sladkého – podle své chuti
  • 2 čajové lžičky balzamikového krému
  • Sůl (jen trochu)

Postup přípravy receptu

Všechnu zeleninu nakrájíme na úhledné kousky, česnek utřeme se solí na pastu. Klobásu na kolečka, která překrojíme na polovinu.

Do pánve dáme sádlo a pokrájenou cibuli a slaninu a necháme ji zezlátnout. K osmažené slanině přidáme všechnu zeleninu bez pórku, a krátce zarestujeme – stačí 3 minuty.

Pak přidáme kuřecí játra, nakrájený pórek a vše, za občasného promíchání, smažíme asi 5 minut.

Pánev odstavíme, přidáme kečup a balzamikový krém a opravdu jen špetku soli. Vše promícháme a necháme pár minut spojit všechny chutě.

 

Recept na pikantní drůbeží játra se zeleninouRecept na pikantní drůbeží játra se zeleninou
Zdroj:Marcela Hackerová

 

Játra mají jemně ostrou, báječnou chuť.

Podáváme s rýží, bulgurem, opečeným toastem nebo s chlebem.

Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli!

Autor Marcela Hackerová

Autor: Marcela Hackerová

Jsem vášnivá kuchařka a ráda jezdím do Žďáru.... Najdete mě také na Facebooku


Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 44x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

Tom

čtvrtek, 15. září 2016
09:16

Hledal jsem v googlu recept na játra. Měl jsem štěstí, že jsem narazil zrovna na Váš recept (na Vaše stránky). Recept je výborný, zase něco jiného :) Troufám si říci, že to není poslední recept, který jsem z Vašeho blogu dělal. Líbí se mi, že na stránkách máte i staročeské recepty, na které se někdy i pozapomnělo, tak i klasiky. Také velké + za povídání. Za mě máte velkou jedničku :)


posted by: Tom [Odpovědět]

marcela

čtvrtek, 15. září 2016
11:52

marcela

Tome, díky za Váš čas, který jste věnoval napsání komentáře k mému receptu. Váš komentář bylo pro mne velké pohlazení na duši. Snažím se vařit tak, aby mi chutnalo a zároveň, abych nejedla prázdné kalolrie, které jen přidávají na váze. Po pokrmech uvařených podle mých receptů by neměl nikdo přibrat na váze, ale zároveň by si měl pochutnat. Tak snad se mi to daří.
Tome, na mých stránkách budete vždy vítán a svými názory (třeba i fundovaně negativními) nešetřete. Marcela


posted by: marcela [Odpovědět] [Skrýt]

Čtěte také...

Vepřová játra na bílém víně

Vepřová játra na bílém víně

Vepřová játra připravuji asi dvakrát do roka. O to víc mi chutnají. Příprava není časově náročná a podávané s domácími těstovinami jsou výborným tipem na rodinnou večeři.

Recept na pikantní Segedínský guláš

Recept na pikantní Segedínský guláš

Když budete mít chuť na něco opravdu pikantního, uvařte si segedínský guláš. Uchvátí vás škála úžasně propojených chutí. Od navinulé, přes pálivou, masovou i sametově jemnou po smetaně. Báječně chutná nejen po sladkých vánocích.


Recept na pikantní bramborákovou buchtu

Recept na pikantní bramborákovou buchtu

Když vám zbývají doma brambory, přemýšlíte, co dobrého z nich připravit. Mám ráda bramborák a mám ráda pizzu. Tenhle recept spojuje obojí. Je pikantní, k vínu nebo pivu naprosto dokonalý, a když budou přítomny i děti, stačí jen ubrat pálivou papriku. Příprava je rychlá a hlavně, pokrm není nasáklý t…

Recept na kachní prsa opékaná na pánvi se zeleninou a bramborovo-dýňovou kaší

Recept na kachní prsa opékaná na pánvi se zeleninou a bramborovo-dýňovou kaší

Přiznám se, že pro mne, jako dítě, byla kachna na talíři stejná noční můra, jako pro Škopkovic děti králík. Skutečně jsem několik desítek let kachnu vytěsnila ze svého jídelníčku. Až manžel mě přesvědčil, že bychom mohli zkusit udělat kachní prsa jako minutku. Věřte, nevěřte, ale něco tak výborného …